SAMSUN

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Samsunlu şehidin Havza ilçesi Yenice Mahallesi'ndeki babaevini ziyaret eden Usta, burada şehidin annesi Behiye ve kardeşi Zekeriya Şahin ile yakınlarına başsağlığı diledi. Ziyarette Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehitler için dua edildi.

Usta, gazetecilere yaptığı açıklamada Zeytin Dalı Harekatı'nın ülkenin bekası için çok önemli olduğunu belirterek, Şahin ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Erhan Usta, "Türkiye yalnızca YPG ile savaşmıyor bunu görmek lazım. Amerika’nın vermiş olduğu silahlar bizi vuruyor. Bunu da Türk milleti biliyor. Bakın bu şehit cenazelerindeki kalabalıklara dikkatinizi çekerim. Vatandaşın çok ciddi bir desteği var. Daha önce şehit cenazelerinde olan kalabalığın 7-8 katı bir katılım var. Burada şunu ifade etmek istiyorum; vatandaşımız bu konuda devletimizin arkasında. Türk milleti durumu anlamış vaziyette. O yüzden Türk ordusunun destekçisi. Allah’ın izni ile sonuna kadar gideceğiz. Hiçbir şekilde buradan taviz vermek mümkün değil." diye konuştu.

Sıradaki hedefin Menbiç olması gerektiğine işaret eden Usta, "İnşallah Türk askeri buradan zaferle çıktıktan sonra hiçbir şekilde verilen beyanatları dikkate almadan Menbiç'e girmek zorundadır. Bizim burada kararlığımızı görürler ise hiç kimse orada karşımızda duramaz." ifadesini kullandı.

Şehit annesi: Vatan sağ olsun

Şehidin annesi Behiye Şahin ise oğlunun her zaman şehit olmak istediğini belirterek, "ilk askere gittiğinde de 'İnşallah şehit olurum' diyordu. Ben öyle deme deyince, 'anne sen şehitliğin ne olduğunu biliyor musun?' diye sorardı bana. Zaten uzmanlığa başvururken ne bana ne de abisine haber verdi. Vatan sağ olsun." diye konuştu.

Muhabir: Özgür Uyaroğlu




Kaynak: AA