Genel Başkanlığa aday olduğunu açıklayan eski MHP milletvekilleri Meral Akşener, Koray Aydın ile Sinan Oğan’ın birlikte olağanüstü tüzük kurultayının yapılması için delegelerden topladıkları imzaları bugün Genel Merkez’e teslim etmesi bekleniyor.

Muhalif kanat, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Ne kadar imza toplarlarsa toplasınlar, kabul olmayacak. Mahkemeye gitsinler” açıklamasının ardından imza sayısının arttığını ve 500’e yaklaştıklarını öne sürüyor. Ancak net sayı, bugün noterde yapılacak tasnifin ardından ortaya çıkacak. 

AVUKATLAR TESLİM EDECEK

Akşener, Aydın ve Oğan’ın ortak bir bildiri üzerinden topladıkları imzalar, bugün her üç adayın avukatı aracılığıyla genel merkeze götürülecek ve noter onaylı dilekçeler bizzat Genel Sekreter İsmet Büyükataman’a teslim edilecek. Muhalefet, Bahçeli’nin olağanüstü kurultay için karar almaması durumunda mahkemeye gidecek. Muhaliflerin dayanak noktasını da Medeni Yasa ile İdare Yasası oluşturacak. Buna göre MHP’nin 30- 45 günde olağanüstü kurultay kararını açıklaması gerektiğini savunan muhalifler, aksi halde Genel Merkez’in ‘olumsuz yanıt verdiğini baz alarak, Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açacak.

Kaynak: HABER7.COM