MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in MHP’ye yaptığı görüşme talebinin, muhtemel konusu ve diğer siyasi partilerin temsil seviyesi dikkate alınarak reddedildiğini açıkladı.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın MHP’den bir görüşme talebi olduğunu belirten MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Biden’in bu talebini reddettiklerini söyleyerek, reddetme gerekçesi olarak talebin zemini, maksadı ve katılımcıların profilinin dikkate alındığını kaydetti.

REDDETME SEBEBİNİ AÇIKLADI

Yuvarlak bir masada yabancı bir devlet adamının etrafında Türkiye’nin iç meselelerinin konuşulmasını doğru bulmadıklarının altını çizen Vural, “ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın bir görüşme talebi olmuştur, ancak daha sonra bu görüşme talebinin muhtemel konusu ve gerekse diğer siyasi partilerin temsil seviyesi dikkate alındığında davetin mahiyet ve maksadı dikkate alınarak MHP’nin böyle bir zeminde bulunamayacağı ifade edilerek muhataplarına iletilmiştir. Bu sebeple bir yuvarlak masada yabancı bir devlet adamının etrafından Türkiye’nin iç meselesini, yapısı ve zihniyeti, amacı belli temsilcilerle konuşulmasının milliyetçi duruşumuza, MHP’nin siyasi düşüncesine uygun olmadığı ve bu sebeple de malum görüşmeye katılmama kararı verilmiştir. Türkiye’nin milli menfaatlerini ilgilendiren konularda eğer MHP’nin görüşlerinin doğrudan doğruya kendilerine iletilebileceği zemin olduğu taktirde de bu konudaki görüş ve düşüncelerine bütün gerçekliği ile kendilerine iletmekten çekinilmeyeceği hususu da belirtilmiştir. Dileyen ve isteyen herkese partimizin düşünce ve politikasını ilk elden ve aracısız olarak anlatabileceğimizi belirtmekte yarar görüyorum” dedi.

Kaynak: HABER7.COM