ÇANAKKALE

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ''Bunu içtenlikle söylüyorum, 16 Nisan sabahı adım gibi eminim ki bu millet evet diyecek. Biz bu ülkeyi seven iki parti sahaya çıkacağız. Üç tane kasetçiye, 5 tane PKK’lıya meydanı boş bırakmayacağız. Göreceksiniz referandumda inşallah en üst düzeyde 'evet' oyu çıkacak.'' dedi.

Referandum çalışması kapsamında Çanakkale'ye gelen Turan, Eceabat'ta muhtarlarla bir araya gelerek Evreşe Belediyesi sosyal tesislerinin açılışına katıldı. Turan, Halk Eğitim Merkezi'nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı sistemini parti meselesi değil memleket meselesi olarak gördüklerini söyledi.

Mevcut sistemde AK Parti'nin isteyip de geçiremediği bir kanun olmadığını belirten Turan, "Bu mesele, AK Parti meselesi değil. Cumhurbaşkanının şu anki sistemde yetkisi var, sorumluluğu yok. AK Partili yılları bırakın geriye dönün, bu ülkede şu an biz 65'inci hükümetiz. Çok partili hayata 70 yıl önce geçiş yapılmış. O günden bugüne 65 hükümet kurulmuş. Bu sistem doğru bir sistem değil.'' diye konuştu.

Turan, halkın CHP ve HDP'nin gerçek yüzünü gördüğünü bildirerek, şöyle konuştu:

''Halk yol arkadaşlığı yapan HDP ve CHP'nin gerçek yüzünü gördüğü için beraber fotoğraf vermiyorlar. Avrupa'ya gittiklerinde de sağda CHP, solda HDP vekili oturuyor, toplantıyı, konferansı beraber yapıyorlar. Halk irfan ve izan sahibi her şeyi görüyor. Bunu içtenlikle söylüyorum, 16 Nisan sabahı adım gibi eminim ki bu millet evet diyecek. Biz bu ülkeyi seven iki parti sahaya çıkacağız. Üç tane kasetçiye, 5 tane PKK'lıya meydanı boş bırakmayacağız. Göreceksiniz referandumda inşallah en üst düzeyde 'evet' oyu çıkacak.''

Muhabir: Doğan Zelova

Kaynak: AA