Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan intihar etti. Metin Kaçan'ın intiharını ağabeyi Hasan Kaçan da doğruladı.

İstanbul- Ağır Roman'ın yazarı Metin Kaçan'ın (52), Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihar ettiği öğrenildi. Metin Kaçan'ın intiharını sanatçı ağabeyi Hasan Kaçan da doğruladı.

1961 yılında İncesu Kayseri'de dünyaya gelen Metin Kaçan, 1988 yılında, çeşitli mizah dergilerine kısa öyküler yazarak yazın dünyasına katıldı. İlk romanı Ağır Roman, 1990 yılında piyasaya çıktı. 1996 yılında, Mustafa Altıoklar yönetmenliğinde sinemaya uyarlandı. Altın Portakal Film Festivali'nde, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında ödüle layık gördüldü. Ağır Roman, 2003 yılında Fransızca'ya çevrilerek bu ülkede de yayınlandı. Metin Kaçan, Ağır Roman'ın ardından, tiner ve uçucu madde kullanan sokak çocuklarının yaşamının anlatıldığı İstedikleri Yere Giderler adlı çizgiroman çalışmasına Kemal Aratan ile beraber imza attı.

Fındık Sekiz adlı ikinci romanı, 1997 yılında Yapı Kredi Yayınları tarafından yayınlanmasından bir yıl sonra Almanca'ya çevrilerek bu ülkede de yayınlanan Kaçan, 9 yazar 9 öykü başlığıyla yayınlanan öykü antolojisi Yalancı Öyküler'in kadrosunda da yer aldı. Karikatürist, sinema oyuncusu ve yapımcı Hasan Kaçan'ın kardeşi olan Metin Kaçan'ın eserleri şöyle; Ağır Roman, Fındık Sekiz, Harman Kaplan, Cervantes'in Yeğeni, Yalancı Öyküler, Adalara Vapur..