Sabaha kadar Adli Tıp’ta bulunan ve ailelerin yanında olan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, “Böyle bir manzarayı hayatımda görmedim" dedi.


Saygı ÖZTÜRK / ANKARA

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, hayatlarını kaybedenlerin kimliklerinin saptanması çalışmaları için geceyi Adli Tıp Kurumu’nda geçirdi. Hem cesetleri gören hem de aileleri, kimlik tespiti için, odaya götüren Feyzioğlu, “Yürek parçalayıcı görüntüler. Bazı yüzlerde 10’dan fazla demir bilye vardı. Aileleri, yakınlarını tanımakta zorluk çekti” dedi.

Cesetlerin paramparça olduğunu belirten Başkan Feyzioğlu, demir bilyeyle güçlendirilen patlayıcının daha fazla ölüm ve yaralanmalara yol açtığını söyledi. Feyzioğlu, “Adli Tıp Kurumu’nda cesetlerin kimisinin gözü çıkmış, kimisinin burnu kopmuş. Tahmin edilmesi, dayanılması bile zor görüntülerle karşı karşıyaydık” diye konuştu.

Feyzioğlu, izlenimlerini şu sözlerle aktardı:

“Adli Tıp’ın dışında yakınlarını teşhir edebilmek için aileler bekliyordu. Sırası gelen aileleri teşhir yapılacak olan odaya götürürken nasıl bir manzarayla karşılaşacaklarını bildiğim için kollarına daha sıkı giriyor, yürürken, teselli etmeye çalışıyordum. Gerçekten de anneler-babalar çocuklarının; evlatlar da babalarının annelerinin parçalanmış cesetleri karşında şoke oluyor ve o manzara karşısında ne yapacaklarını şaşırıyorlardı. Allah kimseye böyle acılar, böyle ölümler yaşatmasın.”

“Özel yasa çıkarılmalı”

Ergenekon, Balyoz gibi değişik isimlerle yürütülen operasyonlarda istihbarat birimlerinin dağıtıldığını hatırlatan Feyzioğlu, yetkililere şu öneride bulundu:

“Devlet, önemli bir hafıza kaybına uğradı. Devlet hafızasının silindiği yerden kurtarılması için özel bir yasaya ihtiyaç var. Bunun için Genelkurmay, Dışişleri, MİT ve Emniyet’ten çeşitli nedenlerle çıkarılan ya da emekliye ayrılanların, yaş haddine bakılmaksızın, gerekli olanların göreve çağrılması, önemli bir hafıza kaybının silindiği yerden kurtarılması mümkün. Bunun için yasal bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bunun için de zaman geçirilmeden düzenleme yapılmalı.”


http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/metin-feyzioglu-boyle-bir-manzara-gormedim-957007/