Meteoroloji, İstanbul'da kar yağışının pazartesi günü de etkili olacağını bildirdi.

Meteoroloji İstanbul için şu uyarıyı yapmıştı:

İstanbul il genelinde değişik yerlerde 5-25 cm civarı örtü yapması beklenilen kar yağışlarının ve soğuk hava nedeniyle meydana gelecek buzlanma ve don olayının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

D.KARADENİZ

MGM'den alınan tahmin raporlarına dayanılarak, Doğu Karadeniz'de yağışların yüksek kesimlerde kara dönüşeceği, Buzlanma - Don Olayı - Çığ Tehlikesi - Ulaşımda Aksamalar gibi risklerin meydana gelinebileceği öğrenildi.

D.Karadeniz için yapılan açıklamada,

'Doğu Karadeniz'de bugün başlayacak yağışların; kıyılarda yağmur, iç ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde olacağı, kıyılardaki yağmurun yarın sabah saatlerinden itibaren Giresun çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, öğle saatlerinden sonra ve akşam Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, kar yağışlarının Salı gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışlarının kıyılarda 20-50 cm, iç ve yüksek kesimlerde ise 100 cm'ye kadar erişmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir' denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü(MGM) Güney Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli fırtına beklediklerini bildirdi. MGM, fırtınanın tahminlere göre pazartesiye kadar süreceğini aktardı.

GÜNEY EGE VE BATI AKDENİZ

Güney Ege ile Batı Akdeniz tahmin ve uyarı duyurusunda ise,

'Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan (yıldız ve karayel) esmekte olan rüzgarın bu gece saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, yarın (cumartesi) öğle saatlerinden itibaren ise 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan (yıldız ve karayel) esmekte olan rüzgarın yarın (cumartesi) öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, yarın (cumartesi) gece saatlerinden itibaren ise 7 ila 9 (60-90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir.

Fırtınanın; pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir.' ifadelerine yer verildi

Kaynak: Haber.sol.org.tr