Türkiye’de mesleklerin itibar sıralamasında 34’üncü sırada olmasına isyan eden serbest muhasebeci ve mali müşavirler Meslekte Birlik yönetiminde “yeni İSMMMO”yu seçmeye hazırlanıyor.

Mesleklerin itibarını ve geleceğini inşa edecek meslek odaları dönüşüyor ve kabuk değiştiriyor. Çok hızlı değişen dünyaya ayak uyduramayacak kadar eski yönetim anlayışı bir bir sona eriyor. 26 yıllık yönetim anlayışı, 28-29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) seçimli Genel Kurulu ile tarihe karışmaya hazırlanıyor.

Meslekte Birlik Grubu’nun adayı Adem Çalışkan, meslek itibar listesinde 34’üncü sıraya düşen serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin itibarını İstanbul’da değiştirecek.

Son 26 yıldır aynı ekibin yönettiği İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO), yeni yönetimle birlikte, sadece aidat toplayan ve ruhsat ücreti tahsil eden odanın yerine, meslek standartlarını yükseltecek çalışmalar yapan ve geleceğin meslektaşlarına yatırımlarla mesleğe hak ettiği itibarı kazandıracak çalışmaları yapacak.

“AİDAT TOPLAYAN VE RUHSAT VEREN ODA, MESLEĞİN İTİBARINDAN DA SORUMLUDUR”

Meslek odalarının sadece aidat toplama ve ruhsat verme makamı olmadığını söyleyen İSMMMO Başkan Adayı Adem Çalışkan, şöyle konuştu:

“1990’da kurulan ve o zamandan beri aynı yönetim anlayışıyla sadece aidat toplayan ve ruhsat veren İSMMMO, mesleğe ve meslektaşlara yatırım yapmadığı için mesleğimizin itibarı 34’üncü sıraya gerilemiştir. Hesapların emanet edildiği mesleğimiz, dünyanın başkenti İstanbul vizyonu için diyalog, üretkenlik ve işbirliği ile itibarını yükseltecek yeni yönetimine kavuşacaktır. Biz Meslekte Birlik olarak tüm meslektaşlarımızla bütünleştik ve bize yakışan etkin yeni İSMMMO’yu birlikte oluşturacağız.”

MESLEKİ TANIM BİLE EKSİK

Serbest Muhasebeci ve mali müşavirlerin mesleki tanımlarının yetersiz olduğunu vurgulayan Adem Çalışkan, Türkiye’nin gelecek hedeflerine yakışır bir şekilde mesleğe ilişkin uluslararası düzeyde çalışmalar yapacağını, mevcut anlayışla bu çalışmaların yapılamadığını söyledi.

Ülkenin büyümesi için katma değer üreten meslek gruplarından biri olduklarının altını çizen Çalışkan, mevcut yönetimin mesleği yeterince temsil edemediği için serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin İstanbul’da bu yanlış gidişe son vereceğini belirtti. 

Kaynak: HABER7.COM