İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği 2.Olağanüstü Genel Kurulu tamamlandı. Çok sayıda meslektaşın katıldığı kurula karşılıklı saygı ve iyi niyet temeileri damgasını vurdu.

17 Haziran Cumartesi günü Fatih Ali Emiri Kültür Merkezinde yapılan nezaket çerçevesinde ve kardeşlik içinde gerçekleşen Genel Kurul, meslektaşların yoğun katılımına sahne oldu.

Verilen ortak önerge ile Genel Kurul Divanı Remzi Çakır başkanlığında Abdülaziz Ural, Hikmet Şen ve Halil İbrahim Avcı'dan oluştu.

Açılış konuşmasında Dernek Başkanı Salih Ünal Meslekte Birliğin önemine vurgu yaparak geçmişi tartışmak yerine geleceğe bakmak gerektiğinin altını çizdi.

Yeni seçilecek yönetiminde tüm mesleği ve meslektaşları kucaklayacağından emin olduğunu belirten Salih Ünal, seçilecek yönetimin seçilmeyenlerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmasının Meslekte Birliği daha verimli hale getireceğini söyledi. Salih Ünal'ın ardından söz alan dernek başkan vekili Adem Çalışkan, önceki dönemde yapılan faaliyet ve hizmetleri anlattı.

Divan Başkanı Remzi Çakır, başkan adaylarına çekilen kuraya göre söz vereceğini belirterek ilk sözü Bahri Günel’in alacağını ikinci olarak Abdülcanan Dilber sonra da Ethem yüksel Kahvecinin konuşacağını belirtti.

İlk söz alan başkan adaylarından Bahri Günel, konuşmasında Meslekte Birliğin önemine vurgu yaparak genel kurul sonucunda kaybeden veya kazanan olmayacağın belirterek, “Meslekte Birlik demek kardeşlik demek, biz hepimiz kardeşiz ve Meslekte Birlik için varız” dedi. Kazandıkları takdirde yapacağı projelerinden söz eden Bahri Günel’in ardından diğer başkan adayı, Abdülcanan Dilber söz aldı. 

Dilber de konuşmasında Meslekte Birlik ailesinin bir dernek anlayışından öte daha kapsayıcı bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Bu yapının hak ettiği yere gelmesinin elzem olduğunu ve bu konuda yapılacakları maddeler halinde belirtti.

Son olarak Ethem Yüksel Kahveci mikrofona geçti. Konuşmasında Meslekte Birliğin önemine vurgu yaparak çok sayıda projelerinin olduğunu ve bunlar için çok çaba sarf ettiklerini belirtti. Web sitesinin daha güncel olmasını ve meslektaşa yararlı makaleler yayınlanmasını sağlayacaklarını belirten Kahveci, geleceğin meslektaşlarının eğitilmesi için ücretsiz mesleği eğitim birimleri oluşturacaklarını belirtti. “Odaya girmek değil, odayı almak istiyoruz, çünkü Meslekte Birlik bu işin hakkının verildiği yerdir” dedi.

Konuşmaların ardından sandık başına geçildi. Seçim sürecinin tamamlanması ile birlikte Divan Başkanı Remzi Çakır, adayları ve başkan Salih Ünal’ı da alarak yeni yönetim kurulunu açıkladı. Seçim yarışına katılan diğer adaylarla çekilen fotoğrafların ardından Ethem Yüksel Kahveci teşekkür konuşması yaptı. 

Kahveci konuşmasında; " Seçim sürecinde bizlerle birlikte yarışan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Şunu herkesin bilmesini isteriz ki Meslekte Birlik Derneği ve Grubu yönetim, denetleme ve disiplin kurullarını tam olarak hayata geçirecek ve tüm bu kurulları aktif olarak işletecektir. Tüm Meslekte Birlik ailesi inansın ki Meslekte Birlikte şu dakikadan sonra artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak, artık her şey daha iyi daha güzel olacak Allah'ın izniyle. Eskiler önce yoldaş sonra yol dermiş. İyi bir yol arkadaşın olmazsa yolun da bir anlamı kalmaz. Çok şükür Allaha ki bizlere sizler gibi yol arkadaşları nasip etmiş inşallah bu dakikadan sonra bizler için başarısızlık söz konusu olmayacaktır.

 2019 Mayıs İSMMMO seçimlerine kadar kapısı çalınmadık ofis, sıkılmadık el, tebessüm edilmedik yüz, temas edilmedik meslektaş bırakılmaması en büyük hedefimiz. Zahmetsiz rahmet, emeksiz yemek olmazmış. Bu düsturdan hareketle şu dakika itibariyle hedefe kilitlenmiş genç ve dinamik ekibimizle yol almaya başladığımızı tüm İstanbul ve Türkiye Meslekte Birlik ailesine ilan etmekten büyük bir şeref ve mutluluk duyuyorum Genel Kurulumuza iştirak eden tüm arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum." dedi.

Akabinde çekilen toplu fotoğrafın ardından Genel Kurul sona erdi.

Kaynak: HABER7.COM