ANKARA

Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin Mardin'in Nusaybin ilçesinde çav takip edeni bitirdikleri tam PKK'lılar çeşidinden kaçırılmasına, sistem örgütleri çeşidinden ayıplama mesajları gelmeye bitmeme ediyor.

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, meydana getirdiği bağlanmış açıklamada, 'Kamuoyunu ışıklandırma vazifesini tay tay arabası matbuat çalışanlarının görevleri başlangıcında verilen kaldıkları muameleyi kınıyoruz' ifadelerini kullandı.

Uluslararası Medya ve Enformasyon Derneği'nden (UMED) meydana getirilen açıklamada ise PKK, 'PR ardındaki yüzsüz örgüt' yerine nitelenerek, 'Son çağda meydana getirdiği tanrısız saldırılarla esas ve yüzsüz yüzü bir el şimdi ortaya çıkan yıldırı örgütü PKK, saplandığı hendekten depar belgesi yolu düşüncesince bu el gazetecileri maksat aldı' ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu açıklamada, değme fırsatta sulh ve özgürlükten koku vuran, arı kişilere hayat hakkı tanımayan örgütün, çav kabul etme özgürlüğüne de kastettiğinin bu fenomen ile bir el şimdi ortaya çıkmış olduğu belirtilerek, 'UMED yerine meslektaşlarımıza ve Anadolu Ajansı ailesine önceki olsun dileklerimizi iletiyor, bu fırsat ile terörü bir el şimdi lanetliyoruz' görüşüne toprak verildi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan da PKK yıldırı örgütünün gazetecileri kaçırmasının şişman bir kabahat bulunduğunu tabir ederek, 'PKK'nın, bu murdar savaşının sivillere derece uzandırdığını belirterek yegâne amaçları görevlerini gerçekleştirmek olan, ekmeğini bu işten elde eden gazetecileri kaçırması şişman bir suçtur. Bu adamlık suçunu kınıyoruz' ifadelerine toprak verdi. ,

'Sessiz kalanları ayıplıyor ve kınıyoruz'

Medya Derneği'nden meydana getirilen açıklamada ise 'Meslektaşlarımızı kaçıranları lanetliyoruz. Terör örgütleri bundan sonra anlamalıdır ki bu neviden saldırılar gazetecileri doğruyu aramaktan ve özgürcesine çav yapmaktan alıkoyamayacak berhava çabalardır' değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada Türkiye'de terörün medyaya, demokrasiye ve özgürlüklere müteveccih tehditler ortada başı çekmiş olduğu vurgulanarak, 'Terör örgütleri gazetecileri maksat almakta, mesleklerini yapmaktan alıkoymaya çalışmaktadır. Buna yanıt bu saldırılar arsıulusal medya, sistem kuruluşları, kimisi siyasiler, güdülebilen sivil polis polis maşer örgütleri ve gazeteciler çeşidinden adeta görmezden gelinmektedir' ifadelerine toprak verildi.

Meslektaşlarının kaçırılmasında çav kıymeti güçlü görmeyen iletişim araçları kuruluşları ile bu mevzuda mesul ve eş bir davranış sergilemekten baş döndürücü ırak bulunan gazeteci örgütleri kınanan açıklamada şunlar kaydedildi:

'Terör örgütlerini cana yakın göstermek, sıradanlaştırmak ve doğrulamak düşüncesince canhıraş bir efor sarfiyat eden, bu uğurda mel'un yıldırı eylemlerini bulunmayan addetmek engelleme değme ayrışık çarpıtmayı alışılagelen sayan, terörün sivillere ve medyaya müteveccih tehditleri karşısında kelimesiz küsurat eksiksiz siyasal ve güya sivil polis polis oluşumları bir el şimdi ayıplıyor ve kınıyoruz.'

Kaynak: AA