KIRIKKALE

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "Mescid-i Aksa ile ilgili yaşanan süreç, bir insanlık ve utanç ayıbıdır. Bu ancak Firavunların ve Nemrutların düşünebileceği kadar uç bir durumdur." dedi.

Kaya, Celal Bayar Parkı'nda AK Parti İl Teşkilatı ve belediye başkanlarıyla gerçekleştireceği toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, daha başarılı hizmet için istişare edeceklerini söyledi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine değinen Kaya, bütün İslam dünyasının hoş olmayan bir tabloyla karşı karşı olduğuna dikkati çekerek, yeryüzünde Müslümanlar için en kutsal mabetlerden birisinin Kudüs ve Mescid-i Aksa olduğunu vurguladı.

Mescid-i Aksa ile ilgili yaşanan sürecin, bir insanlık ve utanç ayıbı olduğuna işaret eden Kaya, şunları söyledi:

"Bu ancak Firavunların ve Nemrutların düşünebileceği kadar uç bir durumdur. Hiçbir dinin mensubu, kim neye inanırsa inansın onların ibadet etme hürriyetini kısıtlamaya kalkmak, hele hele semavi dinler arasında böyle bir şeyi hayal etmek mümkün değil. Dolayısıyla İsrail'in bu yaptığı hatadan döneceğini ümit ediyorum. Telin ettiğimizi ifade etmek istiyorum. Bu zulmün inşallah en kısa zamanda ortadan kalkmasını Rabbim lütfeylesin."

Muhabir: Fatih Gökmen

Kaynak: AA