Mersin Silifke Kuş Cennetinde yangın paniği oluştu. Mersin detay haber sitesinin elde etmiş olduğu bilgilere göre Göksu Deltasının bulunduğu alanda yer alan ve 250’den fazlakuş türü ile zengin bir bitki popülasyonuna sahip olan Kuş Cennetinde henüz bilinmeyen bir sorundan ötürü yangın paniği meydana geldi. Kısa süre içerisinde olay yerine varan itfaiye olaya müdahale ederek çözülmesini sağladı.

Yangın sazlık Alanda Başladı Giderek Yayıldı

Mersin haber sitesinin ulaştığı bilgilere göre Silifke Kamyoncular Kooperatifi'nin 3 kilometre alt kısmında henüz neden çıktığı bilinmeyen yangın aniden başladı. Yangın bölgesine ulaşan Orman İşletme arazözleri ve Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, arazi şartlarının kötü olması sebebiyle yangına müdahale edemediler. Olay yerine ulaşan Jandarma ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi aldı. 300'ün üzerinde kuş türü ve zengin bir bitki türünün bulunduğu Göksu Deltası'ndaki yangında şu ana kadar yaklaşık 100 dönüm sazlık alan yanarken, ekipler yangına müdahale edemediği için yangının kendiliğinden sönmesi bekleniyor.

Uzmanlar, bölgede başlayan yangından etkilenen kuş türlerinin ve bitki örtüsünün tespiti için çalışmalarına sabah başlayacaklarını ifade ettiler. Bölgede incelemelerde bulunan, Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Arslan Eyce meydana gelen yangın sebebiyle kuşların barınma ve yumurtlama alanlarının yok olduğunu ifade ederek, koruma altındaki Göksu Deltası'na gerek vatandaşların gerekse yetkililerin daha duyarlı olması gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: Mersin Son haberler Burada