Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında görüşme ederek, şehir için bilim aldı.

Elvan, icra ettiği konuşmada, Mersin'de ekincilik potansiyelinin değerlendirilmesi, hayvancılık dalında arttırma neler yapılabileceği, ekincilik alanındaki potansiyelin ne harekete geçirilebileceği dair Bakan Çelik ile düşünüm alışverişinde bulunduklarını belirterek, bu çerçevede kendisinin kente geldiğini söyledi.

Bugünkü programlarda ekincilik ve hayvancılıkla ait konuların elan etraflıca değerlendirileceğini özetleyen Elvan, şu biçimde bitmeme etti:

'Evet Mersin müşterek endüstri kenti, tecim kenti, müşterek derya şehri ama bire müşterek sürede da ehemmiyetli müşterek ekincilik kenti. Tarımsal bölgede emniyetsiz müşterek potansiyeli var. Hangi tarafa bakarsanız bakın, icap nebati üretime bakın, icap hayvancılığa bakın Mersin'in Türkiye listesinde önlerde toprak aldığını görüyorsunuz. Birçok üründe birinciliğini koruyucu müşterek ilimiz. Dolayısıyla bu bölgelerde neler yapabiliriz, verimliliğimizi ne ve ne biçimde artırabiliriz, çiftçimizin cebine girecek bulunan parayı, konuşu durumlarını ne elan çok güçlendirebiliriz, firmalarımızın, çiftçilerimizin rakiplik güçlerini ne ve ne biçimde artırabiliriz, bunların hepsini konuşacağız.'

'Çok gözardı edilse de gezim açısından da sonuç adım ehemmiyetli müşterek şehir'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de koyu müşterek biçimde semt toplantıları yaptıklarını anımsatarak, bu kapsamda kentleri görüşme ederek nebati ve hayvanca üretimi durumunda gözlemlemeyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Mersin'e de bu kapsamda geldiklerini tamlayan Çelik, 'Mersin nice niteliği bulunan şehrimiz. Bir geçim ve beraberlik şehri gelişigüzel şeyden önce. Aynı sürede ekincilik potansiyeli de erdemli bulunan müşterek kent. Çok gözardı edilse de gezim açısından da sonuç adım ehemmiyetli müşterek şehir. Bu yönüyle Mersin'de olmaktan sonuç adım memnunum.' dedi.

Vali Özdemir Çakacak ise ziyaretlerinden çevre Elvan ve Çelik'e teşekkürname etti.

Kaynak: AA