Mersin'de bombalı saldırı hazırlığındaki 2'si kadın 3 PKK'lı terörist ile onlara yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla 9 şüphelinin yakalandığı operasyonun detayları ortaya çıktı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı ekiplerince bombalı saldırı hazırlığındayken yakalanan Medine A. ile terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüphelinin Terörle Mücadele Şubesindeki işlemleri sürüyor.

Saldırı hazırlığındayken yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan C.T. ve kadın zanlı E.Ö'yle ilgili ise yeni bilgilere ulaşıldı.

Hakkında Diyarbakır'da "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 6,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan C.T'nin, 2 yıl boyunca Kobani'deki (Ayn el-Arab) çatışmalara katıldığı ve bomba eğitimi aldığı tespit edildi.

Daha sonra Siirt kırsalında terör örgütü PKK'yla hareket ettiği, bombalı saldırı için kente geldiği belirlenen C.T'yi takibe alan polis ekipleri, zanlıyı bir hafta boyunca adım adım izledi.

Vatandaşların yoğun olduğu noktalarda keşif yaptı

Takip sırasında şüphelinin, vatandaşların yoğun olduğu cadde ve alışveriş merkezleri ile güvenlik güçlerine ait binaların bulunduğu bölgelerde keşif yaptığı tespit edildi. Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasıyla irtibat kurmaya çalışan zanlı, saldırı için harekete geçemeden saklandığı adreste yakalandı.

Şüphelilerden E.Ö'nün de MİT Bölge Başkanlığı ekiplerince izlendiği ve bombalı saldırı için kırsaldan kente geldiği bilgisine ulaşıldı.

Durumun İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine bildirilmesi üzerine E.Ö, saklandığı evde yakalandı.

Mersin'de bombalı saldırı hazırlığında oldukları belirtilen 2'si kadın 3 PKK'lı ile teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilen 9 kişi yakalanmış, operasyonda infilak ettirilmeye hazır çok sayıda fünye, düzenek ve uzaktan kumanda ile patlayıcı ele geçirilmişti.

Kaynak: AA