SÖZCÜ, Diyanet İşleri Başkanının ''Eğlence paketi'' donanımlı bir milyon liralık Mercedes makam aracının belgelerini yayınlayınca ortalık karıştı.


Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Başkan Mehmet Görmez, Mercedes marka makam aracını iade etme kararı aldı. DMO’ya iade edilecek aracın yeni sahibinin kim olacağı tartışılıyor.

SÖZCÜ’nün haberi üzerine ”Gerçeği yansıtmıyor. Sizinle mahşerde hesaplaşacağız, eski makam aracı yolda kalıyordu, bu nedenle yeni araç aldık” diyen Görmez, SÖZCÜ’nün tüm belgeleri ortaya koyması üzerine geri adım attı ve şöyle dedi:

”Araç talebi bizden geldi. Mevcut araçla yürümek mümkün görünmüyordu. Edep el vermediği için daha önce konuşmadım. Algı operasyonuyla Diyanet İşleri Başkanını itibarsızlaştırmaya karar verilmiş. Bunu gördüğüm an benim için o araç mezara dönüştü. Bir gün dahi araca binmedim. Bu sarık leke kabul etmez. İbret-i alem için o aracı iade edeceğim.”

322 BİN LİRA DEMİŞLERDİ

SÖZCÜ, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e alınan 1 milyon liralık makam aracıyla ilgili resmi yazışmaları ele geçirmiş ve Diyanetin 322 bin liraya alındığını savunduğu aracın fiyatının 1 milyon 006 bin 641 lira 64 kuruş olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Belgelere göre Diyanet, araç satın alınmadan önce DMO’ya bir yazı gönderip, makam aracında istenilen özellikleri sıralamış ve bunlar arasında ‘’Arka koltuk eğlence sistemi’’ de yer almıştı.

DENİZ KABUĞU GRİSİ

Diyanet Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ imzasıyla DMO’ya gönderilen yazıda, “Piyasa araştırması” yapılıp, 1 milyon 6 bin liralık Mercedes’in beğenildiği vurgulanmıştı. Yazıda makam aracında ”Arka koltuk eğlence sistemi, Ahşap süslemeler, Kristal grisi deri, Deniz kabuğu grisi konsol, Sorround ses sistemi, Karartılmış arka ve yan camlar, Keyless-go paketi, 360 derece kamera sistemi’’ olması da istenmişti.

Belgeler ortaya çıkınca Başkan Görmez’in makam aracının 2006 yılından bu yana yenilenmediği, göreve giderken ‘’Yolda kaldığı’’ bu nedenle yeni araç alındığı savunulmuştu. Diyanet,”Algı mühendisliği yapmaya çalışan iftiracılar mahşerde hesap vereceklerdir” açıklaması da yapmıştı.




http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/mercedes-hesabi-mahsere-kalmadi-823301/