ANKARA

Ankara Merasim Sokak'ta, 17 Şubat 2016'da 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısıyla ilgili, PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin de arasında olduğu 68 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklardan ikisi, sanık ve müşteki avukatları ile bazı müştekiler yer aldı. Ankara dışında tutuklu bulunan 15 sanık ise Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

Tarsus Kadın Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanıklardan Sinem Oğuz ile Hüseyin Kardaş savunma yaptı

Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesine karar verilmesini istedi.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk haline karar vererek, duruşmayı 17 Ekim'e erteledi.

Saldırıda 29 kişi hayatını kaybetmişti

Devlet Mahallesi Merasim Sokak İnönü Bulvarı kesimine yakın mesafede, 17 Şubat 2016'da askeri ve sivil servis araçları kırmızı ışıkta beklerken bomba yüklü otomobilin patlatılması sonucu 29 kişi hayatını kaybetmiş, 87 kişi yaralanmış, birçok araç ve bina da zarar görmüştü.

Soruşturma sonucunda saldırganın "Zinar-Raperin" kod adlı PKK'lı terörist Abdulbaki Sömer olduğu belirlenmişti.

Saldırıya ilişkin hazırlanan iddianamede, terör örgütü PKK'nın paravan örgütü TAK tarafından üstlenilen eylemin PKK/KCK üst yönetiminin talimatıyla ve örgüt mensuplarınca gerçekleştirildiği kaydedilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonucunda PKK'nın sözde üst düzey yöneticileri Zübeyir Aydar, Remzi Kartal, Cemil Bayık, Murat Karayılan, Fehman Hüseyin ile PYD'nin elebaşı Salih Müslim'in de arasında yer aldığı 68 kişi hakkında iddianame düzenlemişti.

Saldırıyla ilgili PKK/KCK yöneticilerinin de arasında bulunduğu 48 kişi hakkında yakalama emri çıkarılmıştı.

Kaynak: AA