ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eymir Gölü'nün Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda halka açılmasını önerdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gökçek, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde 15 ve 16 Aralık'ta düzenlenecek "Eymir Sempozyumu" davetiyesini Twitter hesabından paylaştı.

Eymir'in dünü, bugünü ve yarınının ele alınacağı sempozyuma katılacaklara önerilerde bulunan Gökçek, katılımcılardan "Eymir, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından nasıl halka mal edilir ve ne yapılmalıdır?" konusunun görüşülmesini istedi.

Gölün halka açık olması halinde bütün Ankara için fayda sağlayacağını belirten Gökçek, bu durumda Eymir'in bakımının da çok daha verimli olacağını bildirdi.

Gökçek, "Belediyenin harcamalarıyla Eymir, inanılmaz işlev kazanır. Bugün ODTÜ'den sayısız ziyaretçi Mogan'ı tercih ediyor. Neden? Çünkü bakımlı. Katılımcılardan ricam, yarın Eymir, Büyükşehir tarafından yönetilirse Eymir'de neleri görmek istersiniz, sempozyumda bunlar tespit edilmeli. Artık herkes şunu kabullenmeli, Eymir artık halka açılacaktır. Bunu Büyükşehir gerçekleştirecektir."

Melih Gökçek, Eymir Gölü konusunda ODTÜ yetkililerinin tekliflerine açık olduğunu da kaydetti.

Muhabir: Melike Kınacı

Kaynak: AA