Bu tür zirvelerin özellikle iş yapılan şehirlerin dışında olmasının kendileri için önemli bir avantaj olduğunu söyleyen Mehmet Nane, "Günlük hayatımızda dijital ortam çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Bu ortamda cep telefonları, tabletler, bilgisayarlar zamanımızın büyük kısmını alıyor. Böyle bir ortamda farklı konuların tartışıldığı, farklı uzmanların dinlendiği bir yerde şehirden ve işyerinizden uzak olmak konsantrasyonunuzu artırıyor. Kendinizi biraz daha işin dışında hissedebiliyorsunuz. Uzmanları ve sunumları daha rahat izleyip, onlara varsa sorularımızı yönlendirip, bilgilerinden faydalanarak kendinizi geliştirebiliyorsunuz" dedi.
Yapacağı sunumlar hakkında konuşan Nane, "Sunumlarımdan biri kadın istihdamı konusunda olacak. İkinci olarak ise moderatörlüğünü yaptığım panelde eğitim konusunda bir sunum yapacağım. Ben burada eğitimci kimliğimle yer alıyorum. Eğitimin önemli olduğunu ve bu eğitimin gelişmesi için nelerin gerekli olduğunu konuşacağız. Konuklar arasında Finlandiya eski Eğitim Bakanı da olacak. Bu bizim için çok önemli çünkü Finlandiya eğitim sistemiyle dünyada bir numara olarak gösterilen bir ülke" diye konuştu.
Zirveden beklentilerine değinen Nane, "Burada eğitimin önemini ve değişen, gelişen, dijitalleşen çağdaş eğitimin nasıl olacağını, Türkiye'nin 2023 ve daha sonrası hedeflerine ulaşması için eğitimi nasıl kullanabileceğini değişik örneklerle anlatmaya çalışacağım. Bunun dışında farklı bakış açılarına sahip insanlarla bir arada olarak onların uzmanlıklarından ve deneyimlerinden yararlanma şansı bulacağım. Kendimi geliştirmek adına bu zirveyi bir fırsat olarak görüyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: DHA