Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı ve heyetinin 2 celsedir beyanlarını dinlemediğini belirten ailenin avukatları, davanın görüldüğü ilk celse duruşmaya girerken biber gazı sıkıldığını, silahlı polis memurlarının duruşma salonuna alındığını ve geçtiğimiz Perşembe günü görülen 2. celsede ise mahkemenin ara karar vermesini beklerken talepleri dinlenmeden karar verildiğini belirtti. Mahkeme heyetinin 2 celsedir yaşanan aksaklıklardan ötürü tarafsızlığından şüphe duyulduğunu da gerekçe gösteren avukatlar, bir üst mahkeme olan 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne reddi hakim talepli dilekçelerini sundu.
 
OLAYA İLİŞKİN TUTANAK BAŞSAVCILIKTA

Öte yandan 6 Şubat tarihli 2. Celsede duruşma salonunda mahkeme heyetine yönelik plastik şişe fırlatıldığı ve protesto nitelikli cümlelerin sarf edildiği gerekçesiyle 8. Ağır Ceza Mahkeme heyeti olaya ilişkin tutanak tuttu. Söz konusu tutanak ile duruşma salonundaki kamera sisteminden olaya ilişkin kişilerin tespit edilerek gereğinin yapılmasını talep eden mahkeme heyeti, tutanağı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.
 
OLAYLI GEÇEN 2 CELSE

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş'a bir aracın çarpması sonucu ölümüyle ilgili görülen davanın 2 sanığı  “taksirle adam öldürme ve yaralama" suçlamasıyla 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Davanın ilk iki celsesi olaylı geçti. 6 Şubat tarihinde görülen 2. Celsede avukatlar taleplerinin olduğunu ve taleplerinin zapta geçmesi yönünde beyan verdikleri sırada Mahkeme Başkanı Mehmet Selçuk duruşmayı bitirdiğini bildirdi. Avukatlar, mahkeme heyetine ısrarla taleplerinin olduğunu ve duruşmanın bitmemesi gerektiğini söyledi. Tepkiler artınca Mahkeme Başkanı Selçuk, duruşma zaptına “Bu arada mahkemeye hitaben protesto tabirinden alkışlar yapıldığı müdahalede bulunulduğu" şeklinde cümle yazdırdı. Kargaşa esnasında izleyici bölümünde bulunan bazı kişiler heyetin bulunduğu bölüme plastik şişe fırlattı. Mahkeme heyeti salonu terk etti. Duruşma 21 Mayıs 2014 tarihine ertelendi.


 Hürriyet