ANTALYA

Antalya Kültür Merkezi'nde planlı '12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı'nda, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşlinde İstiklal Marşı okundu.

Çağlayan Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ali Erez, günün ağıt ve önemini tamlayan musahabe yaptı, diya sunumu gerçekleştirdi. Şiirlerin okunduğu programda, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü nedeniyle planlı yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Mehmet Akif Ersoy'un yaşamının ve İstiklal Marşı'nın mecliste bildirme edilmesinin anlatıldığı programda, Çağlayan Anadolu Lisesi'nin sarıklı ve öğrencileri, 'Bir Adam Üç Hece İstiklal' oyununu sahneledi.

Akseki

Akseki Şahinler Çok Programlı Anadolu Lisesinde hürmet duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlamış olan tören, günün ağıt ve önemini tamlayan musahabe ve şiirlerle bitmeme edildi. Akseki Şahinler Çok Programlı Lise öğrencilerinin hazırladığı temaşa ve oratoryo gösterileri sunuldu.

Serik

Serik İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonu'nda planlı törende, günün ağıt ve önemini tamlayan konuşmayı meslek müdürü Rahmi Merdun yaptı. Programda, şiirlerin okunmasının ardından, mehterler ekibi ve temaşa gösterileri sunuldu.

Muğla

Muğla Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde planlı programda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü kabilinden planlı 'Bir sorun adamı Mehmet Akif' mevzulu kâtiplik yarışmasında dereceye giren Muğla Anadolu Lisesi 11. Sınıf talebesi Ali Rıza Altın, Yönelt Anadolu Lisesi 10. Sınıf talebesi Selin Kış ve Datça Yılmaz Kardeşler Anadolu Lisesi 11. Sınıf talebesi Gülsüm Uslu'ya ödüllerini Muğla Valisi Amir Çiçek verdi.

Bodrum

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde planlı tören, hürmet duruşunun ardından, öğrencilerin melodika ve mızıka takımıyla zevcelik etmiş olduğu İstiklal Marşı'nı okumalarıyla başladı.

Törende, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, yazınsal kişiliği ve sanatı mevzulu sunum, Kurtuluş Savaşı mevzulu diya gösterisi sunumu gerçekleştirildi.

Muhabir: Ayşe Yıldız,Abdullah Çatlı,Ali Ballı,Durmuş Genç,Servet Tümer

Kaynak: AA