Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ankara'daki yıldırı saldırısının aydınlatılması açısından duyurulmayan kalması müstelzim nice bilginin matbuat neşriyat organlarınca kamuoyuyla paylaşıldığını belirterek, 'Basın neşriyat organlarının soruşturmanın gizliliğine uyma hususunda henüz mesul ve kırılan davranmaları yasalı ve vicdani gerekliliktir' açıklaması yapıldı.

Başsavcılıktan meydana getirilen mukayyet açıklamada, 13 Mart 2016'da Kızılay'da meydana mevrut iğrenç yıldırı saldırısıyla ilişik soruşturmanın titizce yürütülmüş olduğu kaydedilerek, şu halde denildi:

'Başsavcılığımızın ısrarlı taleplerine karşın nice matbuat neşriyat organı kabilinden bu vakada da sorumsuzca davranılarak olayın aydınlatılması açısından duyurulmayan kalması müstelzim nice bilgelik kamuoyuyla paylaşılmıştır. Bunca iskele babası yayına karşın Cumhuriyet Başsavcılığımız ile Ankara Emniyet Müdürlüğünün ilişik birimleri kabilinden himmet terimi gözetmeksizin sürdürülen çalışmalarla kayda bedel resmiyet alınmıştır.

Ancak olayın kimler kabilinden ve ne halde gerçekleştirildiğine değgin detaylı izah yapılabilmesi düşüncesince vakte gerekseme vardır. Bu nedenle matbuat neşriyat organlarının soruşturmanın gizliliğine uyma hususunda henüz mesul ve kırılan davranmaları yasalı ve vicdani gerekliliktir.'

Kaynak: AA