Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, medyanın müşterek tabanca olmadığını belirterek 'Silah şekilde kullanmamak geçişsiz zira iletişim araçları amme namına fariza özne müşterek kurumdur' dedi.

Yerlikaya, Anadolu Yayıncılar Derneğince Ankara Ticaret Odasında planlı 'Kurumlar, Kurallar ve Yeni Medya Düzeni Çalıştayı'nda meydana getirdiği konuşmada, evcil basının, Türkiye'de çoğulculuğu sağladığını anlatım ederek, demokratik devletlerde çoğulculuğun önemine uyanıklık çekti.

Yerlikaya, evcil yayıcıların aşırı çetin koşullarda ve sınırlanmış olanaklarda çalıştığına dikkati çekerek reklam gelirleri itibarıyla da birtakım mesail yaşandığını kaydetti.

Seçim dönemlerinde yaptırım yürütüm yetkisinin Yüksek Seçim Kurulunda (YSK) bulunduğunu anımsatan Yerlikaya, 'Bu eski TRT dönemlerinde partiler denk arazi alsınlar sanarak konulmuş müşterek yasaydı. Bu yasaya mucibince de yürütülüyor. Dolayısıyla iletişim araçları çabucak gelişen müşterek sektör. Şu anda çokçuluk sağlandı, hususi televizyonlar var. Bu yasanın da tabii değiştirilmesi lazım. RTÜK'ün yardımı namevcut mu diyorlar? Çorbada tuzumuz da var. Doğru. Raporlar bizlerden gidiyor. Kanunda da öyle. Raporları RTÜK uzmanları hazırlar ama akıbet ne olursa olsun YSK'dan çıkıyor karar' halinde konuştu.

Yerlikaya, endamsız müddet ilk deniz hırsızı neşriyat özne 110 göstergeç kanalını kapattıklarını da bildirdi.

Medyanın önemine yer veren Yerlikaya, 'Medya müşterek tabanca değildir, tabanca şekilde kullanmamak geçişsiz zira iletişim araçları amme namına fariza özne müşterek kurumdur' sanarak konuştu.

Kaynak: AA