Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer hakkında verilen gensoru önergesinin görüşmeleri sırasında, Bakan'ın oğlu tartışma konusu oldu. CHP’li Muharrem İnce, Dinçer’in oğlu Asım Dinçer’in sınava girmeden THY’de müdür olduğunu belirtirken, AKP’liler de İnce’nin sekreterini sınavsız işe aldığını iddia etti.

Gazeteport’un haberine göre, “Oğul ve danışman” tartışması İnce’nin Genel Kurul konuşmasıyla başladı. İnce “Sayın Bakan atanamayan öğretmenler için ‘Ben öğretmen olmak isteyenleriEminönü Camii önündeki güvercinlere benzetiyorum. Bekliyorlar ki biri önlerine yem atsın. Allah’tan çocuklarım memur olmadılar’ diyor. Çocuklarınız memur olmamış ama THY’de güzel bir işe girmişler. KPSS’yle mi girdiler? Oğlanın bordrosunu çıkarsan da, öğretmenler de görse’’ dedi.

“Esra adında biri yok”
Daha sonra kürsüye gelen AKP Kocaeli milletvekili Fikri Işık ise “Sayın İnce’nin 2 sekreterini Meclis'e aldırırken hangi KPSS sınavına soktuğunu çok merak ediyorum. Hangi başarısıyla Meclis'e alındı. Soyadını hatırlamadığım 'Esra' diye bir hanımefendinin Meclis'e alınışını lütfen inceleyin’’ dedi.

Bunun üzerine kürsüye gelen CHP’li Akif Hamzaçebi, “Muharrem İnce’ye de sordum. Yanında Esra adında çalışan biri yok Kendisinin iki danışmanı var. Biri 2002’den bu yana devlet memuru ve KPSS’den 90’ın üzerinde puan almış, 10 yıldır TBMM’de çalışıyor. Diğeri ise 1997’de Sayıştay’da göreve başlamış,1999’dan bu yana da TBMM’de görevli’’ açıklaması yaptı.

Bakan Dinçer ise, oğlunun THY’de değil, THY’nin ortak olduğu bir ABD firmasında çalıştığını belirterek “ABD’de bir sigorta şirketinde yöneticiydi. Buraya transfer ettiler. Belki yılsonu itibarıyla ayrılacak. Benim kardeşim, çocuğum, ben Bakan olmasaydım çok daha iyi yerlerde olacaklardı’’ dedi.

Dinçer’in oğlu Asım Dinçer, bir süre önce THY’nin ABD’li Pratt-Whitney şirketi ortaklığında kurulan ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda faaliyet gösteren, TEC şirketinde finans müdürü olmuştu.

solportal