Dokunulmazlıklarla ilgilendiren kanun değişikliği tartışmaları sürerken, Meclise acemi dokunulmazlık dosyaları geldi.

Bazı milletvekillerinin teşri dokunulmazlığının kaldırılmasına bağlı 43 Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonuna devretme edilen dosyalar, 'gelen kağıtlar' ortada da yerini aldı.

Hakkında dosya gelenler ortada HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş, TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, HDP'den; Mardin milletvekilleri Mithat Sancar ve Erol Dora, Van milletvekilleri Tuğba Hezer Öztürk ve Adem Geveri, Şırnak milletvekilleri Leyla Birlik, Aycan İrmez, Faysal Sarıyıldız ve Ferhat Encu, Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ve İmam Taşçıer, Ağrı milletvekilleri Dirayet Taşdemir ve Berdan Öztürk, Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Ayhan ve Osman Baydemir, Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Ali Aslan, Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Hakkari milletvekilleri Selma Irmak ve Nihat Akdoğan bulunuyor.

43 dosyanın 5'i Demirtaş'a ait

Gelen 43 dosyanın 5'i, TBMM'de için en çok dokunulmaz dosyası mevcut HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a ait. Demirtaş'ın müşterek dosyasında, birtakım HDP'li milletvekilleri de toprak alıyor.

Gelen dosyalarla baş başa Meclisteki dokunulmaz dosyası sayısı 550'ye ulaştı.

Kaynak: AA