TBMM

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'nin, 'sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı yerlerde yaşam hakkı ihlallerinin' araştırılması önergesinin gündeme alınması önerisinin görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Meclis kürsüsünün milletin kürsüsü olduğunu 'katillerin sözcüsünün' kürsüsü olmadığını belirterek, şunları vurguladı:

'Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçleri ile emniyet çalışanları bu milletin geleceğini engellemeye çalışanlara karşı mücadele edecek, siz burda katilleri savunacaksınız. Karne almak için gitmiş çocukların okullarına bahçelerine bomba konulacak, siz onları savunacaksınız. Kürt halkına zulmedeceksiniz, 'Kürtler adına konuşuyorum' diyeceksiniz. Hendekler kazacaksınız, çukurlar ortaya koyacaksınız sonra da 'Kürt halkını savunuyorum' diyeceksiniz. Kürtler sizden illallah ediyor. Siz Kürtler adına değil taşeron olduğunuz ülkeler adına konuşuyorsunuz. Siz Kürtleri savunmuyorsunuz. O milletvekili gelip burada konuşacak. Teröristlerle birlikte bir olup değil. İçtüzük ortadadır. Siz kalkıyorsunuz telefonla konuşturmaya çalışıyorsunuz. Milletvekilleri millet adına konuşurlar, teröristler adına değil.'

'Sırtlarını dayadıkları PKK elemanları öldüğü için bağırıyorlar'

AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün de yaptığı konuşmada, 3 ayı aşkın zamandır HDP milletvekillerinin konuştuğunu belirterek, 'Şehit polis ve askerlerimiz için bu kadar konuştunuz mu? Neden bağırıyorlar. Sırtlarını dayadıkları o PKK elemanları öldüğü için böyle bağırıyorlar' şeklinde konuştu.

'Vatandaşımızı terör örgütünün inisiyatifine bırakamazdık'

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz de hendeklerin kazıldığını ve sivil yurttaşların tehdit edilmesi üzerine başlayan bir sürecin olduğunu vurgulayarak, 'Hep kardeş dili kullandık. Kardeş dili kullanmaya da devam edeceğiz. Vatandaşımızı terör örgütünün inisiyatifine bırakamazdık. Devlet olmanın gereği olarak terörle mücadeleyle ilgili haklı mücadelemizi başlattık. Bir milletvekilinin halka zulmedenlerin yanında olmaması gerekiyordu. Onun için size pes diyorum. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i biz biriz ve birlikteyiz. Bizi bölmeye hiçbir güç yetmeyecektir' dedi.

Muhabir: Alper Atalay


Kaynak: AA