Yeni uygulama, 15  Mart   tarihinden  itibaren 81 ilde uygulanacak.

Bakanlık, Doküman Yönetim  Sistemi  (DYS) kurulumunu çalıştırabilecek yeterli özelliklere sahip olan doküman tarayıcıların satın alınabilmesi için il müdürlüklerine  gerekli ödeneği gönderdi. İl müdürlükleri  gerekli tarayıcıları 15  Mart   tarihine kadar temi ederek  sistemi  kullanmaya başlayacak. Elektronik  imza çalışmasıyla bürokrasi azaltılarak, kırtasiye ve zaman israfının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

MALİYETLERDE ÖNEMLİ TASARRUF SAĞLANACAK

Milli  Eğitim  Bakanlığı merkez teşkilatında ‘Doküman Yönetim  Sistemi  (DYS)' 1 Ekim 2012  tarihinden itibaren kullanılmaya başlandı.  Sistem  bakanlığın il teşkilatlarında ise 15  Mart   2013   tarihinden  itibaren kullanılmaya başlanacak. Doküman Yönetim  Sistemini  bünyesinde  verimli  bir  şekilde  kullanan kurumlar; işlerin aksamadan ve kesintiye uğramadan çok  hızlı  bir  şekilde  yürütülmesini sağlayarak kırtasiye, haberleşme, insan kaynağı, depolama giderleri,  ofis  kullanım alanları gibi maliyetlerinde önemli tasarruflar elde edecek. Bu Kapsamda bakanlık illerde belirlediği DYS Yöneticileri gerekli  eğitimleri  aldı. E-imza uygulamasının amacı, zamandan tasarruf etmek, yazıların kaybolmasını ortadan kaldırmak, yazıların sümen altına alınmamasını sağlamak ve kağıt masrafını ortadan kaldırmak. E-imza ile  personeli  çalışmayı teşvik etmek ve  performansını  artırılması hedefleniyor. Vatandaşlar eğer bir işi için İlçe Milli  Eğitim Müdürlüğü 'ne dilekçe vermişse, dilekçesinin takibini evden TC No'suyla  sistem  üzerinde takip edebilecek.

MEB İL  MÜDÜRLÜKLERİNE  TARAYICI ALMALARI İÇİN ÖDENEK GÖNDERDİ

MEB Destek  Hizmetleri  Genel  Müdürlüğü  Doküman Yönetim  Sistemi  kurulumunda çalışacak doküman tarayıcıların satın alınması için ödenek gönderdi. Bakanlığın merkez birimlerinde 1 Ekim 2012  tarihinden itibaren kullanılmaya başlanan DYS'nin yaygınlaştırılması sürecinde, pilot il seçilen Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde 2 Ocak  2013  tarihinde sistemin uygulanmaya başladığı belirtildi. Diğer İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin bir kısmının 1 Mart  2013 'te bir kısmının da 15 Mart  2013  itibariyle uygulamaya başlayacağı vurgulandı. Bu kapsamda DYS'nin kurulumunda çalıştırabilecek yeterli özelliklere sahip olan doküman tarayıcıların satın alınabilmesi için il müdürlüklerinin emrine gerekli ödenek gönderildi. Bakanlık 81 il milli eğitim müdürlüğüne toplam 500 bin TL'lik ödenek gönderdi. En fazla ödenek sırası ile 24 bin 780 TL İstanbul, 14 bin 868 TL Ankara, 9 bin 912 TL ile İzmir oldu.
CİHAN