TBMM

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile beraberindeki 81 ilden ve KKTC'den gelen gençlik temsilcileri ve sporcuları TBMM Tören Salonunda kabul etti.

Kabulde yaptığı konuşmaya "Merhaba gençler." diye başlayan TBMM Başkanı Kahraman, "En gençlerinizden biriyim. İnsan yaşlılığını kabul etmez. Mühim olan ruhun genç olması." ifadesini kullandı.

"İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır. Öğrenmeyi bırakan insan 80'inde de olsa 20'sinde de olsa yaşlıdır." sözünü anımsatan Kahraman, "Öğreneceğiz, öğrenmeye devam edeceğiz. Hangi yerde, hangi noktada, hangi yaşta olursak olalım." diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı sırasında devleti yok etmek isteyenlere karşı milletin bir bütün olarak bir araya geldiğini ve buna fırsat vermediğini hatırlatan Kahraman, bunda emeği geçen herkesten Allah'ın razı olmasını dileyerek, bütün şehitleri minnetle ve şükranla andıklarını söyledi.

Türkiye'nin, köklü bir maziye sahip büyük ve güçlü bir devlet olduğunu belirten Kahraman, tarihe sahip çıkılması ve kimlik şuurunun bilinmesi gerektiğini kaydetti. Kahraman, "Milli şuurumuz olacak. Milli bütünlüğümüz olacak. Tarihimizi bileceğiz. Kendimiz olacağız. Biz olmalıyız. Kimliğimizle, mazimizle, inancımızla biz kendimiz olacağız. Fotokopi, mukayyit, taklitçi değil. Bir cihan devletinin varisiyiz, gelişiyoruz. Daha ötelere gideceğiz." görüşünü dile getirdi.

Ülkenin, 15 Temmuz'da darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını anımsatan Kahraman, o gün kendi iradesiyle Meclisi açtığını anlattı. "Kaptanlar gemilerini terk etmezler, fareler terk eder. Benim milletim fare değil." diyen Kahraman, darbe girişimine karşı Meclisteki siyasi partilerin bir bütün halinde olduğunu ve demokrasinin özümsendiğinin bütün dünyaya gösterildiğini belirterek, ülkenin daha da ileri gideceğini vurguladı.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

Kaynak: AA