Muğla'nın Bodrum ilçesinde, belediyenin farklı birimlerinde görev yapan 11 dalgıcın oluşturduğu "gönüllü dalış timi", Bodrum Yarımadası'nda mavi suların temizliği için çaba sarf ediyor.

Her yıl Türkiye başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinden sanat, spor ve iş dünyasından yerli ve yabancı turistin tercih ettiği Bodrum'da, denizin temiz tutulması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Bodrum Belediyesince "Denize en çok mavi yakışır" sloganıyla başlatılan proje kapsamında bir araya gelen dalgıçlar, yaptıkları çalışmalarla takdir topluyor.

Denize atılan tonlarca atık, yaklaşık 2 yıldır ilçede devam eden çalışmalar kapsamında gönüllü dalgıçlar tarafından mavi sulardan arındırılıyor.

Aralarında farklı birimlerde çalışan ve çoğunluğu Bodrumlu olan 11 kişilik dalış timi, denizlerin temiz kalması için mücadele veriyor. İlçede çarşamba günleri farklı mahallelerde yapılan deniz dibi temizliğine katılan dalgıçlar, temizlik öncesinde hazırlıklarını titizlikle yapıyor.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dalgıç timiyle denizlerin temiz olmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

"Bu proje Türkiye'ye örnek oldu"

Kocadon, yürüttükleri projeyle Türkiye'de örnek olduklarını ifade ederek, "Bodrum ve Türkiye'de örnek bir proje oldu. En büyük desteği de okullarımızdan gördüm. İlkokul çocuklarının gelerek bu kampanyaya destek vermeleri bizi çok mutlu etti." ifadesini kullandı.

"Denizden klozet çıkarttık"

Bodrum Belediyesi Sosyal İşler Sorumlusu Osman Gökmen de iki yıldan bu yana gönüllü olarak deniz dibi temizliğine katıldığını kaydetti.

Bu çalışmalara başladıktan sonra insanların daha duyarlı hale geldiğini ve denizlere çöp atmadıklarını ifade eden Gökmen, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar ilginç atıklar arasında klozet, araç aküsü ve farı, takma dişler gibi birçok malzeme çıkarttık. Aklımıza gelmeyecek şeyler çıkartıyoruz. Biz Bodrumlular geçmişte gelirimizi denizden sağlamışız. Bu, bizim atalarımıza olan vefamız. Bu projeden sonra deniz altındaki atıklar azalmaya başladı."

Kaynak: AA