ÇANKIRI – TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin yaptığı açıklamada, son genel seçimlerde milletin mecliste grubu bulunan 4 siyasi partiye yeni anayasa noktasında farklı bir görev verdiğini söyledi.

İktidar partisi olan AK Parti'nin tek başına anayasayı değiştirme çoğunluğuna sahip olmadığını hatırlatan Şahin, mecliste grubu bulunan 4 siyasi partinin eşit katılımı ile kurulan uzlaşma komisyonunda yaklaşık 30 maddede anlaşmanın söz konusu olduğunu anlattı.

Şahin, komisyonda yaklaşık 90 madde üzerinde görüşmelerin devam ettiği vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Milletimizin arzuladığı ve istediği, vesayet rejiminin devamı olan 1982 Anayasası'ndan milletin kurtulmasına yönelik bir taleptir. Bu talebi de tüm siyasi partiler büyük bir olgunluk içinde karşılamışlardır. Milletin bu arzusuna, toplumsal uzlaşmanın gereği olarak mecliste grubu bulunan 4 siyasi partinin ortak cevap vererek, mart sonuna kadar bir uzlaşıyla yeni bir anayasanın şekilleneceğine inanıyorum.”

Şahin, mart sonu itibarıyla tam uzlaşı sağlanamaması durumunda, partisinin anayasayı 2 partiyle birlikte yapacağını, olmadığı takdirde de tek bir partiyle referanduma götürecek şekilde anayasa değişikliğinin gerçekleştirileceğini belirterek, “Başbakanımızın da bu yönde milletimize vermiş olduğu bir mesaj vardır. Herkesin sıkıntı olarak gördüğü ve bu topluma dar gelen 1982 Anayasası'ndan, toplumsal uzlaşı ile yeni bir anayasayla inşallah çıkacağız” diye konuştu. (aa)