Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Nusaybin'deki yıldırı saldırılarından duydukları düşünce zımnında Mardin'e mevrut ailelerle konuk edildikleri otellerde görüştü.

'Sizleri öz evlerinize dirlik içinde yerleştireceğiz'

Koçak, göz boncuğu devletin öz düzenlilik güçleri dışındaki kişilerin tabanca taşımasına ve yıldırı eylemlerine izin etmediğini vurgulayarak, 'Bizim devletimiz de izin etmedi, etmeyecek de. Huzur onlar temizlendikleri devir doğacak ve sulh olacak.' niteleyerek konuştu.

En çelimsiz müddette huzuru bozan teröristleri temizleyeceklerini kail Koçak, laflarını şu şekilde sürdürdü:

'Evimizden ayrı olduğumuz devir ortak tuhaflık hissederiz. Bülbülü değerli kafese koymuşlar illa de vatanım demiş. En çelimsiz müddette huzuru bozan o teröristleri oradan iyice ayıklayıp sizleri öz evlerinize dirlik içinde yerleştireceğiz. Bundan on paralık endişeniz, şüpheniz olmasın.'

'Devlet, huzuru en edepli ayrıntısına denli realizasyon edecek'

Koçak, teröristlerin devletle vatandaşları arasını ayırmak istediğini fakat buna punt verilmeyeceğini aktardı.

Devletin vatandaşların halis muhlis gereksinimlerini ödeyeceğini tamlayan Koçak, 'Vatandaşlarla teröristleri birbirine karıştırmayacağız. Teröristlerin zulmünü kırıcı devlet, vatandaşların gereksinimlerini da karşılayacaktır. Devlet burada huzuru en edepli ayrıntısına denli realizasyon edecek. İnşallah en çelimsiz müddette bu işler sonuçlanacak. Bu inanç akıtanları ağız ağıza temizleyeceğiz. Kan akıtmalarına izin etmeyeceğiz Allah'ın izniyle.' halinde konuştu.

'Bizim şu anda ortak tane eksiğimiz huzur'

Terör saldırıları zımnında 3 kız çocuğuyla Nusaybin'i bırakma fail A.Ş, otelde şen olduklarını fakat konutlarını özlediklerini söyledi.

Bölgeye, ülkeye ve dünyaya dirlik gelmesini istediklerini vurgulayan A.Ş, '5-6 ayda çektiklerimizi ortak ego ortak de Allah bilir. Çocuklarım harap oldu. Sadece öz çocuklarım değil göz boncuğu bebek korkudan dışarıya çıkamaz bir vaziyete geldi. Şu anda ortak tane eksiğimiz huzur. Huzur geldikten sonraları herhangi ortak nesne çözülür. Bu kanın durmasını istiyoruz. Bizi değerli kafese de koysanız, evimizi özleriz.' halinde konuştu.

Kaynak: AA