ANKARA

Bölücü terör örgütü üyelerinin dün Mardin'in Midyat ilçesindeki Anıtlı Jandarma Karakolu'na gerçekleştirdiği saldırıda, 2,5 ton patlayıcı kullandığı tespit edildi.

Anıtlı Jandarma Karakolu'na, dün teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, bir asker ile 2 köy korucusunun şehit düştüğü, 2 askerin yaralandığı saldırının detayları belli olmaya başladı.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bölücü örgüt mensuplarının saldırıda ilk bilgilere göre, 2,5 ton patlayıcı kullandığı tespit edildi.

Öte yandan, son zamanlarda bölücü terör örgütünün, bomba yüklü araçlarla karakolları hedef alacağı istihbaratlarına karşı, karakol personelinin hazırlıkları "tam bir kahramanlık örneği" olarak değerlendirildi.

Anıtlı Karakol Komutanı'nın, olası saldırılara karşı devamlı olarak hazırlık yaptığı ve sürekli personelini uyardığı ifade edildi.

Komutanın, olay öncesi saat 17.30'da tekrar nöbet yerlerini dolaştığı, askerlerin ve geçici köy korucularının hatırlarını sorarak, bir araç saldırısında neler yapılacağını yeniden izah ettiği bildirildi.

Korucular kendini siper etti

Karakola saat 19.30'da yaklaşan aracı uzaktan ilk fark edenin ise geçici köy korucuları olduğu açıklandı.

Korucuların "bir kamyonetin karakola doğru geldiğini" gördükleri anda karakol personelini ikaz ettikleri ve tüm personelin daha önce karakol komutanının belirttiği yerlerde tedbir aldığı vurgulandı.

Patlayıcı yüklü araç yavaşlamayıp, karakola doğru yönelince korucuların kendilerini siper ederek araca ateş açtıkları, ateş sonucunda iki terörist ölürken, aracın bariyerlere çarparak infilak ettiği kaydedildi.

Teröristlerin kullandıkları 2,5 ton patlayıcı ile Anıtlı Karakolu'nda çok büyük zayiata yol açmayı amaçladıkları ancak karakol komutanının gayretleri, personelin ve korucuların kahramanlıkları neticesinde amaçlarına ulaşamadıkları aktarıldı.

Bir asker ile 2 köy korucusunun şehit düştüğü saldırıda, karakol komutanı da ağır yaralanmıştı.

Muhabir: Barış Gündoğan

Kaynak: AA