Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih operasyonda, 2'si iyi 71 teröristin nötr bir vaziyete getirildiği, 83 barikatın kaldırıldığı ve 195 el inşası patlayıcının imha edildiğini bildirdi.

Mardin Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, Nusaybin kaza merkezinde yıldırı örgütü mensuplarınca kazılan çukur, kurulan barikat ve saklanan bombalı tuzakları temizlemek, vatandaşların dirilik ve dünyalık güvenliğini baştan kasılma geçirmek amacıyla 14 Mart'ta başlatılan faaliyetlerin bitmeme etmiş olduğu anımsatıldı.

'İkisi iyi giriftar olmak kadar yekûn 71 yıldırıcı nötr bir vaziyete getirilmiş, 83 barikat kaldırılmış, 195 el inşası patlayıcı imha edilmiş. Toplam alanın kestirmece yüzdelik 40'ı arama edilmiştir.' ifadelerine toprak maruz açıklamada, harekât boyunca kahramancasına savaşım fail 17 asayiş görevlisinin de şehitlik mertebesine eriştiği belirtildi.

Açıklamada, 377 vatandaşın emin yerlere tahliyesinin sağlandığı, 60 vatandaşa besin katkısı yapıldığı kaydedilerek, 112 Acil Servis'e mevrut halis muhlis çağrıların karşılandığı aktarıldı.

Bölgede canlı vatandaşların hayat ve inanma zarfında hayatlarına bitmeme etmesini gelmek amacıyla yıldırı örgütü çalışanları ile savaşım kapsamında hesaplı faaliyetlere kararlılıkla bitmeme edilmiş olduğu vurgulandı.

Kaynak: AA