ANTALYA

Antalya'da 7 yıl önce manken Burcu Çağlayan'ın balkondan düşerek ölümüne ilişkin davada, tutuklanan erkek arkadaşı İbrahim Tokgöz'ün tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık İbrahim Tokgöz, tutuksuz yargılanan Murat Ergüç, sanık avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ve sanıkların yakınları katıldı.

Duruşmada savunması alınan İbrahim Tokgöz, Burcu Çağlayan'ın ölümünün üzerinden 3 yıl geçtikten sonra ve iddianame düzenlenmeden önce alınan tanık ifadelerinin görgüye dayalı beyanlar olmadığını, başkalarından duyulan sözler olduğunu savundu. Tokgöz, tanık ifadeleri nedeniyle tutuklu olduğunu öne sürdü.

Avukatı Naim Karakaya ise davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının taraf olarak katılma talebinin kanuna uygun olmadığını iddia ederek, bu talebin reddine karar verilmesini istedi. Çağlayan'ın ölümüyle ilgili dosyanın baştan ele alınması gerektiğini savunan Karakaya, tanıkların yeniden dinlenmesi, olay yerinde keşif yapılması, bilirkişi raporu, olayla ilgili görüntü ve fotoğrafların yeniden değerlendirmesini talep ettiklerini kaydetti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatı Karakaya'nın dosya ile ilgili taleplerinin reddine karar verdi.

Mütalaada sanık İbrahim Tokgöz hakkında, Çağlayan'ı "kasten öldürdüğü" iddiasıyla, tutuksuz yargılanan Murat Ergüç'ün de "suçuna iştirak" suçundan "ağırlaştırılmış müebbet hapis" ile cezalandırılması istendi.

İbrahim Tokgöz, esas hakkındaki savunmasında mütalaayı kabul etmeyerek beraatını istedi.

Mahkemeye heyeti, sanık İbrahim Tokgöz'ün savunmasının alınmış olması, dosyada delillerin toplanmış olması, tutuklama ile hedeflenen gayenin gerçekleşmiş olması, bu aşamadan sonra adli kontrol tedbirlerinin yeterli olacağı gerekçesiyle yurtdışı yasağı uygulanmak üzere sanığın tahliyesine karar verdi.

Muhabir: Gülsem Adam

Kaynak: AA