Patent sevincini DHA muhabiriyle paylaşan Aydar'ın, 24 saat sonra kalp krizinden ölümü kentte üzüntü yarattı.Bodrum'a 2002 yılında eşi 42 yaşındaki Belgüzar Aydar ile birlikte yerleşerek 'Bodrum Chocolate' adlı mağaza ve atölyeyi açan Aydınlı mühendis 50 yaşındaki Suat Aydar, kendi üretimi yaklaşık 200 çeşit pasta ve çikolatasıyla büyük ilgi gördü. Aydar, Bodrum mandalinasına değer katacak yeni bir ürün için de harekete geçti. Kendine özgü kokusu olan Bodrum mandalinasının kabuğu ve püresinden çikolata yapan Aydar, Türk Patent Enstitüsü'nden geçen yılın Haziran ayında ulusal patent aldı. Aydar uluslararası patent almak için Danimarka, Belçika ve Rusya'daki laboratuvarlara başvurdu. Üç ülkenin laboratuvarlarından gelen sonuçların ardından uluslararası patent onayı da geldi. 

BİR GÜN ÖNCE ÇOK MUTLUYDU

Patent sevincini önceki gün DHA muhabiriyle paylaşan, haberleri ulusal basında yeralan Aydar, 24 saat sonra kalp krizinden öldü. Atölyede çikolata yaparken kriz geçiren Aydar, eşinin çağırdığı ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı; ancak kurtarılamadı. DHA muhabiriyle röportajı sırasında 5 ay önce de kalp krizi geçirdiğini ve anjiyo olması gerektiğini ve bir türlü sigarayı bırakamadığını söyleyen Aydar'ın ölüm haberi kentte üzüntü yarattı.

BODRUM'DA TÖREN, AYDIN'DA DEFNEDİLECEK

Bugün öğle vakti mağazasının önünde tören düzenlenecek Aydar'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Aydın'a uğurlanacak. Üzüntülü olan eşi Belgüzar Aydar, 'Yıllarca süren hayalini gerçekleştirmişti. Bodrum mandalinası tutkunuydu, mandalina çikolatası yapıp uluslarası patent alınca çok sevinmişti. Mandalinanın tanıtımını uluslararası fuarlarda yapmak için çalışmalar yapıyordu. Ani ölümü beni de şok etti' dedi.

Kaynak: DHA