ANTALYA

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çocuk istismarı iddiasıyla tutuklanan CHP üyesi yerel gazete sahibi R.M'yi ihbar eden gazeteci D.S, AA muhabirine olayı nasıl ortaya çıkardığına ilişkin detayları anlattı.

Zanlının ofis dışındayken kendisini arayarak bilgisayarının ekranını kapatmasını istediğini söyleyen D.S şunları kaydetti:

"Facebook açıktı, gelen mesajlar sağ alt köşede açıktı. Uygunsuz çocuk fotoğrafları gördüm ve araştırmaya karar verdim. Kendisi birkaç gün içinde benden Skype (görüntülü iletişim uygulaması) adresi almamı ve oturum açmamı istedi. Skype adresini ne için istediğini söylemedi. Bir kağıtla adres verdi ve benden eklememi istedi. Skype adresi yazınca kişinin ismi ve fotoğrafı çıkıyor. Kız çocuğunun fotoğrafını, ismini gördüm. Birkaç gün ne yapabilirim diye düşündüm. Sonrasında acele etmem gerektiğini düşündüm. Adresine girdim uygunsuz yazışmalarını, fotoğraflar ve başka kız çocuklarının çıplak fotoğraflarına ulaşmak için yazışmalar gördüm. Şikayette bulundum."

Önce avukatlara danıştığını, ulaştığı birkaç avukatın kendisine BİMER'e ve emniyete online ihbarda bulunmasını önerdiğini belirten D.S, şikayet sürecinde annesinin rahatsız olduğunu bahane ederek işe gitmediğini ve elindeki verilerle Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğüne ihbarda bulunduğunu ifade etti.

"CHP'liler duyarsız davrandı"

Polisin çok hızlı ve duyarlı davrandığını vurgulayan, ancak aynı duyarlılığı görüştüğü CHP'li ilçe yöneticilerinden görmediğini savunan D.S, şöyle konuştu:

"CHP'yi uyarmak istedim. Bu yüzden partiyi ziyaret ettim. Bu durumu paylaştığım partideki bir kadın görevli, iyi niyetle yaklaşmaya çalıştı ama inandırıcı bulmadığını söyledi. 'Ben basına vermesem başkaları ifşa edecek' dediğimde, 'Abla tavsiyesi basına verme, senin adın kirlenir' dedi.

"Ses çıkmaması şaşırtıcı"

Manavgat Barosu avukatlarından Yasemin Şahin Çifci, STK'lardan ve ilgili kurumlardan tepki gelmemesine şaşırdığını söyledi.

Bu tür olaylarda belli çevrelerin kasıtlı tepkiler verdiklerini belirten Çifci, şöyle devam etti:

"Bunun gibi suçlar çok ciddi cezalandırılması gereken konularken, gündemde tepkilerin olması gerektiğini düşünüyorum. Yani suç isnat edilen söz konusu kişinin bir siyasi partiye yakınlığı söz konusu. Gazeteci ama birtakım siyasilere, kendisini CHP ilçe teşkilatına yakınlığıyla biliyoruz. CHP ilçe teşkilatının bu tarz konularda tepkileri olduğunu biliyoruz ama bu konuyla ilgili neden hiçbir açıklama yapmadığını anlamış değiliz. 12-16 yaş arası kız çocuklarıyla ilgili ekran görüntüsü kendilerine iletiliyor. Olayı kapatmaya çalışıyorlar."

Muhabir: Hüseyin Kanber, Fatih Hepokur

Kaynak: AA