Geçtiğimiz hafta başlayan #NâzımHikmetOlunmalı etkinlikleri, dün Nâzım dostlarının yoğun katılımıyla Maltepe'de gerçekleştirildi.

Maltepe NHKM'de gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını NHKM adına Hikmet Yaman yaptı.

Konuşmasına "Tayt giyen lise öğrencisi genç kızdan şehvet duyduğunu söyleyen , yetmezmiş gibi bir erkek öğrenciye de 'ben de şehvet duyuyorum  diyerek benim için konu kapanmıştır diye öğretmen ler varken bizim için de konu kapanmıştır" diye başlayan Yaman  "Karanlığa , yobaza, şeriata boyun eğmemek için Nazım Hikmet olunmalıdır. Ülkenin bir kısmı kan deryasına çevrilmişken, anlı şanlı profesörlerin iktidara yaranmaya için muhbir vatandaşlığa soyunduğu, sanatçı, aydın geçinenlerin paye uğruna yalakalık yaptığı yerde, bu memleket adam olmaz diyenlere, büyük insanlıktan umudunu kesenlere karşı da Nazım Hikmet olunmalı" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasıyka başlayan etkinlik Nazım Hikmet Belgesiyle devam etti., Belgeselin ardından, NHKM oda korosu yürütücü Emine Çolak yönetiminde Nazım Hikmet şiirleri ve şarkıları seslendirildi.

Katılımcıların yoğunluğu gözlenilen etkinlik, şiir okumalarının ardından "İyi ki doğdun Nazım Hikmet" sloganıyla sonlandırıldı. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr