Apartman dairelerinde faaliyet gösteren SMMM ve avukatlar, 20 gün içinde yeni bir yasal düzenlenme yapılmadığı taktirde bürolarını boşaltmak zorunda kalacaklar. Tapuda mesken olarak gösterilen apartman dairelerindeki avukat ve serbest muhasebeci bürolarına, 2 yıllık süre verilmişti. Bu süre 25 Şubat günü dolacak.

Kat Mülkiyeti kanununa göre tapuda mesken olarak gösterilen apartman dairelerinde işyeri açılamıyor. Buna rağmen özellikle büyük şehirlerdeki Mali müşavirler ve avukatlar, apartmanlarda faaliyet gösteriyor. Apartman sakinlerinden bir şikayet olmadığı sürece de, bu bürolar işlevlerini sürdürüyor.

BİNLERCE SMMM ve AVUKAT VAR
Bu konuda Şubat 2011’de bir yasa çıkarıldı ve avukatlara, tapuda mesken olan apartman dairelerindeki bürolarını boşaltmaları için, 2 yıllık süre verildi. Yasa ile ‘’Meskenlerdeki avukatlık ve hukuk büroları 2 yıl süreyle faaliyetlerine devam ederler. Bu hüküm Serbest ve Yeminli Mali Müşavir ve Muhasebeci büroları hakkında da uygulanır’’ hükmü getirildi.

Ancak iki yıllık sürenin dolmasına az bir zaman kalan birçok avukatın apartmanlardaki meskenlerde faaliyete devam ettiği belirlendi. Yeni bir yasal düzenleme yapılmadığı taktirde, 25 Şubat 2013’den sonra, ev sahipleri ya da apartman sakinlerinin talebi üzerine avukatlar, bürolarından çıkmak zorunda kalacaklar.

CHP İstanbul milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, bu konuda bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundu. Kanun teklifi ile, Kat mülkiyeti kanununda değişiklik öngörülüyor ve avukatların tapuda mesken olarak geçen apartman dairelerinde büro açmalarına olanak tanınıyor.

İlgili Kanun Maddesine Ulaşmak İçin Tıklayınız



sözcü