e-devlet projesi için kendilerinden sürekli bilgi alınması ve anket doldurtulmasından şikayetçi olan Bursalı muhasebeciler, TÜİK’in önünde basın açıklaması yaptı

Serbest muhasebeci ve mali müşavirler, e-devlet projesi dahilinde kendilerinden istenen anket ve bilgilerden dolayı kendi işlerine yeterli vakit ayıramadıklarını ileri sürdü. Muhasebeciler, bu işlerin hiçbir karşılık olmadan yaptırılmasından şikayetçi. Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) üyeleri, bu durumu protesto etmek için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) önünde basın açıklaması yaptı.

Kendilerinin her kurumun istediği işleri bedelsiz yapan bir meslek camiası olmadıklarını belirten BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, “TÜİK, bu bilgileri esasen esnaf ve ticaret erbabı müşterilerimizden istemektedir. Esnaf ve ticaret erbabı müşterilerimiz, bu bilgileri ister kendileri hazırlayarak verir, ister bir başkasına yaptırır veya isterse sonuçlarına katlanarak hiç bilgi vermez. TÜİK bildirimleri ancak ayrı bir sözleşme ve ücretlendirme yapılması halinde bizim işimizin bir parçası olabilir. TÜİK’in emeğimizi ve bilgi birikimimizi değersiz sayan, bu bildirimleri müşterilerimiz nezdinde işimizin bir parçasıymış gibi göstererek bizler için angarya haline getiren tutumunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

http://muhasebeweb.com/haber_detay.php?id=4197_MALI-MUSAVIRLER-ANKETOR-OLMAK-ISTEMIYOR.html