Mali'nin başkenti Bamako'daki Radisson Otel'de 170 kişi rehin alındı. Rehin alınanlardan 140'ının konuk, 30'unun ise çalışan olduğu bildirildi. Diplomatik kaynaklar, rehineler arasında 6 Türk Hava Yolları personelinin de olduğunu bildirdi.

Mali'nin başkenti Bamako'da yabancılar tarafından kullanılan lüks bir otele silahlı saldırı düzenlendiği açıklandı. Şehrin batısında kamu kurumları ve diplomatların da yoğun olduğu bölgede bulunan Radisson Otel'e gelen saldırganların 170 kişiyi rehin aldığı belirtildi.

THY PERSONELİ DE REHİN

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Bamako uçuşlarını gerçekleştiren personelin de kaldığı otelde, pilot ve hosteslerin de rehineler arasında bulunduğu kaydedildi.

[Haber görseli]İçeride yaklaşık 10 silahlı saldırganın bulunduğu otelde yaklaşık 170 kişinin rehin alındığı bildiriliyor.
Reuters'e konuşan güvenlik kaynakları, "Sabahın erken saatlerinde silah sesleri başladı. Görünüşe göre rehine almak için yapılmış bir eylem. Polis orada ve etrafı güvenlik kordonu altına alıyorlar" açıklamasında bulundu.

REUTERS: KURAN'DAN AYET OKUYABİLENLER SERBEST

Yine Reuters'ın haberine göre, saldırganlar Kuranı Kerim'den ayetler okuyabilen bazı rehineleri serbest bıraktı.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Bamako Büyükelçiliği Twitter üzerinden, "Elçilik, Radisson Otel'de aktif bir saldırgan olduğunun farkında. Elçilik personeli sığınacak bir yer bulsun. Tüm ABD vatandaşları sığınacak bir yer bulsun. ABD vatandaşlarının aileleriyle irtibat kurmasını tavsiye ediyoruz" mesajlarını paylaştı.











http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/425529/Mali_de_170_kisi_rehin_alindi..._THY_personeli_de_rehineler_arasinda.html