Malatya DoubleTreeby Hilton Hotel’de düzenlenen Malatya Üniversite Tercih Fuarında yaklaşık 20 devlet ve vakıf üniversitesi Malatyalı öğrencilerle bir araya geliyor. Fuarın açılışında konuşan Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı ve CNN Türk Başarıya Doğru Program Yapımcısı Sait Gürsoy, “Öğrenciler burada verilen bilgileri dikkatle dinlemeliler. Başarıya giden yolda ise akademik kişilerden istifade etmeliler. Eğer tercih dönemini klasik şekilde geçirirseniz başarısız olursunuz. Çünkü yapılan araştırmalar gösteriyor ki doğru meslek seçimi kadar kariyer süreci boyunca kendini geliştirebilen insanlar hayata daha sıkı adımlarla tutunuyor" dedi.



Fuarda, birçok üniversite standından bilgi alan öğrenciler, Nişantaşı Üniversitesi'nin Londra Kampüsüne yoğun ilgi gösterdi. İlgiden memnun olduklarını belirten Nişantaşı Üniversitesi Eğitim Fuarları Koordinatörü Hatice Karataş kampüs hakkında şu bilgileri verdi: “Londra Yerleşkesine giden öğrencilerimiz tıpkı üniversitemizin Sadabad Yerleşkesi’ne, Paşa Yerleşkesi’ne veya Osmanbey Yerleşkesi’ne gidiyormuş gibi aynı şartlarda okuyabilecek. Londra Kampüsünde okumak isteyen öğrencilerimizden hiçbir ek eğitim ücreti talep edilmeyecek, kazandıkları bursları aynen geçerli olacak. Buradaki hedef, öğrencilerimize uluslararası kültürü aşılamak, yabancı dili, o dilin kendi topraklarında öğrenmelerini sağlamak. Londra Kampüsümüzü üniversitemizin Yabancı Dil Bölümü’nün bir Uygulama Merkezi olarak yapılandırdık."

Eğitim fuarlarının katkısının yadsınamaz olduğunu vurgulayan Karataş, ”Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin kafaları oldukça karışık. YGS ve LYS’ye hazırlanırken çocukların kafasında çok fazla soru oluyor. İşte bu fuarlar sayesinde kafalarındaki soruları cevaplayabiliyorlar" diye konuştu.

Kaynak: DHA