TBMM

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuoyunda 'torba kanun' tasarısı adına aşina tasarının, 'zorunlu gidiş geliş sigortası' ile ait maddeleri onama edildi.

Bu düzenmeler üzerine bilgelik sağlayan Başbakan Yardımcısı Şimşek, sonuç senelerde sigorta primlerinde ağır artış bulunduğunu vurgulayarak, 'Bu, vatandaşımızın aleyhine gelişen birlikte durum, bu probleminin vatandaşın lehine çözülmesi lazım. Bunu halletmek düşüncesince de probleminin kökenine inmemiz lazım.' diyerek konuştu.

Konunun etraflı taraflarıyla toplantılar yaptıklarının altını çizen Şimşek, 'Bu sürdürülebilir birlikte manken değil. Sigorta şirketleri dokunca etmiş olduğu düşüncesince prim artırıyorlar, prim arttığı için, ihtimal erte diğer çağ sigortasızlık problemi ile huzur karşıya kalabiliriz. Primler baş döndürücü ağır yükseldiği devir kayıtdışılık problemi ile huzur karşıya kalabiliriz. Kimse bu boyuta bakmıyor, benim esasi kaygım burası. Burada yapılan, sigorta şirketlerinin menfaatiyle ait birlikte husus değil. Bizim maksadımız; vatandaşın lehine olarak, prim artışını birlikte an önceki bloke etmek ve prim artışındaki yükselişi geriye çekmek.' değerlendirmesini yaptı.

Tasarının görüşmeleri bitmeme ediyor.

Muhabir: Coşkun Ergül

Kaynak: AA