Makedonya, daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılara yönelik dün uygulamaya soktuğu sınırlandırmaları kaldırdı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, kimlik belgelerini ibraz eden ve gidecekleri ülkeleri açıkça belirten kişilerin ülkeye girişlerine izin verildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Makedonya-Yunanistan sınırının dün geçici olarak kapatılmasının da Slovenya'nın talebi doğrultusunda gerçekleştiği ifade edildi.

'nın bildirdiğine göre, Yunanistan sınırındaki Gevgeli kasabasında bulunan kampta bekleyen bir grup sığınmacı, otobüs ve taksilerle ülkenin kuzeyine taşınırken, halen kampta 200'e yakın sığınmacı olduğu öğrenildi.

Sığınmacı kampında ayrıca Sırbistan ve Macaristan'dan destek amacıyla gelen polislerin de görev yaptığı ve bu polislerin Makedonyalı meslektaşlarına özellikle sığınmacıların kayıt işlemleri konusunda yardım ettiği kaydedildi.

Deniz yoluyla geldikleri Yunanistan'dan Makedonya'ya oradan da Sırbistan'a ilerleyen sığınmacılar, Hırvatistan ve Slovenya üzerinden diğer Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışıyor. Kasım ayında alınan karar gereği, sadece Suriye, Irak ve Afganistan vatandaşlarının sınırlardan geçişlerine izin veriliyor.

Kaynak: Birgun.net