Batman Valisi Yılmaz Arslan, valiliğe gönderilen ''Sayın valim, bakan bey ile hep fakir aileleri ziyaret ediyorsunuz, biraz da normal vatandaşı ziyaret eder misiniz?'' yazılı maili, çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Bakan Şimşek ile paylaştı.

Şimşek, resmi programlarını tamamlamasının ardından merkeze bağlı Demiryolu köyü Memur-Sen TOKİ Konutları'nda yaşayan maili gönderen Turgut Gök'ün evine sürpriz ziyaret yaptı.

Evinin kapısında Bakan Şimşek ve Vali Arslan'ı gören Gök, mutluluğunu ve şaşkınlığını gizleyemedi.

Bakan Şimşek, Turgut Gök'ün valiliğin internet sitesine iki kez mail göndererek davette bulunduğunu öğrendiğini, bunun üzerine Vali Arslan ile Gök ailesinden gelen davete icabet ettiklerini söyledi.

Vatandaşlardan gelen mesajları okuduğu için Vali Arslan'a teşekkür eden Şimşek, ''Hakikaten bu çok önemli. Bu davete katılmayı memnuniyetle kabul ettim. Bu vesile ile kardeşimizle tanışma imkanı bulduk. Hem de kendisi bizim köyün yanındaki köyden. Askerde söylerler ya, 'bizim toprak diye', bu vesile ile tanıştık. Misafirperverlikleri için Allah onlardan razı olsun'' diye konuştu.

BATMAN VALİSİ ARSLAN

Vali Arslan ise valiliğe gönderilen mailleri cevaplandırdıklarını ifade ederek, ''Tabii ki her şeyi karşılamak mümkün değil ancak karşılanacak talepleri mümkün şekilde, olmayanları da neden olmadığını iki cümle ile izah edecek şekilde vatandaşı bilgilendiriyoruz. Bu daveti sayın bakanıma arz ettiğimde memnuniyetle karşıladı ve 'beraber gidelim' dedi. Bugün buraya geldik, memnun olduk. İyi bir aile ve güzel bir misafirperverlik gördük. Kendilerine teşekkür ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Turgut Gök de Vali Arslan'ın duyarlı davranarak davete icabet edeceğini düşündüğünü dile getirerek, ''Vali beyi gelir' diye bekliyordum ancak bakan beyin gelişi bizim için sürpriz oldu, çok şaşkınız. Bu duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Gök'ün kızı Elife Öznur ise Bakan Şimşek'i evlerinde görmenin şaşkınlığını yaşadığını belirtti.

Turgut Gök'ün oğlu Ömer Gök'ün heyecandan konuşamadığını gören Bakan Şimşek, ''Ömer kardeşimiz okuyacak, büyük adam olacak, memlekete hizmet edecek'' dedi.

Bir süre aile bireyleriyle sohbet eden Şimşek, Batman'dan ayrıldı.

Sabah