Tekvandocu olduğunu iddia eden K.B.’ye yönelik cinsel istismar suçu iddiasından tutuksuz yargılanan M.T. hakkında Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki bugün görülen karar duruşmasında mahkeme heyeti M.T.’yi ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismar’ suçundan teşebbüs suçlarından beraatlarına karar verdi.

‘ŞÜPHEDEN UZAK DELİL YETERSİZLİĞİ’NDEN BERAAT

Mahkeme kararında, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçunun unsurlarının oluşmadığını, çocuğun nitelikli cinsel istismarına teşebbüs suçunun her türlü şüpheden uzak yeterli delil bulunamadığı gerekçesiyle sanık M.T.’nin beraatına karar verdi.

Öte yandan tutuksuz sanık M.T.’nin Erzurum Barosu Avukatlarından Süha Erdoğdu ise, müvekkilinin suçsuz olduğunu ifade ederek,”Mahkeme kararında tazminat hakkımızı saklı tutmuş bulunmaktadır. Karar kesinleştiğinde söz konusu yasal imkânlarımızı kullanacağız” dedi.

OLAY:

Yakutiye ilçesindeki bir internet kafede tanışan M.T. ile K.B., 24 Mayıs 2012 günü Cumhuriyet Caddesi’ndeki bir internet kafede buluştu. İddiaya göre caddede bir süre dolaşan ikili, M.T.’nin arkadaşının evine gitti. K.B.’nin M.T.’den kendisini eve bırakmasını istemesi üzerine buradan ayrıldılar. Saat 00.30 sıralarında evden bir şey alacağını belirten M.T., genç kızı Aziziye ilçesi Bahçelievler Mahallesi Mesire Sokak’taki evine götürdü. M.T., kimsenin bulunmadığı evde genç kıza tecavüz girişiminde bulundu. Tekvando sporuyla uğraştığını iddia eden K.B., M.T.’nin cinsel organına tekme atarak kurtulduğunu iddia etmişti.

’TEKME ATARAK KURTULDUM’ DEMİŞTİ

K.B. erdiği ilk ifadesinde, "Eve girer girmez kapıyı kilitledi ve cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. Zorla yatak odasına götürdü ve boynumu, göğüslerimi öptü. Elinden tekme atarak kurtuldum ve polisi aradım" demişti.

Bunun üzerine Belediyede taşeron işçe olarak çalışan M.T., hakkında Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’nitelikli olarak çocuğun cinsel istismarına teşebbüs, çocuğu hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından 9.5 yıldan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dün görülen ilk duruşmada hakim karşısına çıkan M.T., suçlamaları kabul etmedi. K.B.’nin gideceği yeri olmadığı için kendi isteğiyle evine geldiğini söyleyen M.T., "İsteğiyle öpüştük. Ancak ilişkiye girmeye çalışmadım. Arkadaşlarının başka bir yerde olduğunu öğrenince onların yanına gitmek istedi. Vakit geç olduğu için başına birşey gelmesin düşüncesiyle polisi aradık. Polis eşliğinde evden gitmesini istedim. Bu nedenle eve polis geldi" diye konuştu.

TUTUKSUZ SANIK, ’İFTİRA ATIYOR’

Pedagog eşliğinde ifadesi alınan K.B. ise, M. T.’nin zorla kıyafetlerini çıkarmaya çalıştığı sırada nefes darlığı çektiğini anlatarak "M.T., ’5-10 dakika dinlen, istediğimi almadan bırakmam’ dedi. Kendisinin evli olduğunu ve aynı mahallede oturduğumuzu bilmiyordum" diye ifade vermişti.