Cumhuriyet- AKP ise HES’ler nedeniyle istifa eden Bağbaşı Belde Belediye Başkanı Karabey Eroğlu’nun istifasını işleme koymadı.

Tortum’un Bağbaşı beldesinde HES yapımını önlemek için yöre halkının 2 yıldır verdiği mücadele karşın, geçtiğimiz günlerde iş makinaları çalışmaya başladı. HES çalışmalarını gözyaşlarıyla izleyen yurttaşların Erzurum 2. İdare Mahkemesi’ne HES’lerin durdurulması için açtıkları üç ayrı dava da reddedildi.  Bağbaşı’nda HES çalışmasının başlamasının ardından mahkemenin karar verdiğine işaret eden Avukat Haktan Avnik,  “O bölgede yapılan ilk keşifte HES yapımı sakıncalı görülmüştü. Mahkeme 2. kez bilirkişi raporu istedi. Bu kez de bölgede HES yapımı uygun görüldü. Erzurum İkinci İdare Mahkemesi, 3. bilirkişi raporuna ihtiyaç duyarken, anlaşılmayan nedenlerden dolayı bu kararından vazgeçti ve HES’in iptali için açtığımız davayı reddetti. Meslek hayatım boyunca ilk defa böyle bir kararla karşı karşıyayım. Bu durum, Deniz Feneri davasına bakan üç savcının görevden alınması kadar önemli ve vahimdir” dedi. HES eylemcilerini savunan Avukat Ercüment Şenol da, mahkemenin verdiği kararı skandalolarak nitelendirdi. Avukat Şenol, “Danıştay’a başvuracağız eğer bir netice alınamazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğiz. İnanıyorum ki Bağbaşı’nın çölleşmesine hiçbir vicdan razı olmayacak ve sonuçta hukuk galip gelecektir” dedi.

AKP Erzurum İl başkanı Murat Kılıç,  HES’leri protesto ederek, partilerinden istifa eden  Bağbaşı Belde Belediye Başkanı Karabey Eroğlu’nun istifasını işleme koymadıklarını açıkladı.