MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci Erdem Gül’ün yargılandığı davanın üçüncü duruşması başladı. Savcı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi davası"nın, Yargıtay 16. dairede görülen ve savcılar ile askerlerin yargılandığı davayla birleştirilmesini istedi. Mahkeme, savcının "birleştirme" talebini reddetti.

İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Can Dündar ve Erdem Gül ile avukatları katıldı. Kapalı yapılmasına karar verilen duruşmaya Dündar ve Gül’ün eşleri de yeraldı. Duruşma kapalı olarak devam ediyor.

YÜRÜYEN MERDİVENİN AZİZLİĞİNE UĞRADILAR

Can Dündar ve Erdem Gül adliyenin karşısındaki meydanda açıklama yaptıktan sonra adliyeye girdi. Dündar ve Gül yanındaki destekçilerle yürüyen merdivene bindi, bir süre ilerleyen yürüyen merdiven bir anda durdu. Gül ve Dündar yanındakilerle birlikte yürüyen merdiveni yürüyerek çıktı.

DESTEK İÇİN ADLİYEYE GELDİLER

CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker ile HDP Milletvekili Garo Paylan ve Osman Baydemir, eski CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, DİSK eski Genel Başkanı Kemal Türkler’in kızı Nilgün Türkler, Gazeteci Yazar Hasan Cemal’in de aralarında bulunduğu grup, Gül ve Dündar’a destek vermek için adliyeye geldi.

SAVCI, DAVALARIN BİRLEŞMESİNİ İSTEDİ

Savcı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi davası"nın, Yargıtay 16. dairede görülen ve savcılar ile askerlerin yargılandığı davayla birleştirilmesini istedi.

MAHKEME REDDETTİ

Can Dündar ve Erdem Gül'ün avukatları da davaların birleştirilmemesini talep etti. Mahkeme heyeti talebi değerlendirmek için duruşmaya ara verdi. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, savcının "birleştirme" talebini reddetti.


http://www.rotahaber.com/gundem/mahkemeden-cok-onemli-can-dundar-ve-erdem-gul-karari-h596838.html