Ankara 13. Ağır Ceza Mehkmesi'nde 1993 yılında Mecit Baskın'ın öldürülmesiyle ilgili, Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken'in de aralarında bulunduğu özel harekat polislerinin yargılandığı davada tansiyon yükseldi.

'BANA ADAM DİYEMEZSİN, TERBİYESİZ'

Davaya katılma talebinde bulunmak için söz alan Çağdaş Hukukçular Derneği avukatlarından Engin Gökoğlu, sanıkları işaret ederek bu adamlar bir gün katiller gibi sözler söylediğinde Korkut Eken sinirlenerek ayağa kalktı. Dişlerini sıkarak 'bana adam diyemezsini terbiyesiz, avukat müsvettesi' gibi sözler söyledi.

BDP'Lİ VEKİLE HAKARET ETTİ

Bu sırada izleyici sırasında oturan BDP Milltvekili Pervin Buldan 'insan değilsiniz, katilsin sen' diye bağırınca diğer sanıklarda 'susturun şunları, sözlerinize dikkat edin' gibi cümleler kurdu. Korkut Eken'in de Pervin Buldan'a 'sen PKK vekili s... git' dediği duyuldu.

Tansiyonun giderek yükselmesi üzerine mahkeme başkanı ayağa kalktı ve sanıklara dönerek "hiçbiriniz konuşmayın, yorum yapmayın, ben söz verince konuşacaksınız" uyarısında bulundu.

Mahkeme başkanı söylenen bir çok sözü duymadığını belirterek tutanağa geçirmezken, avukatlar kendi beyanları olarak mahkemede yaşananları tutanağa geçirdi.

Mahkeme, avukatlarının müdahillik taleplerini ve sanıkların tutuklanmaları taleplerini değerlendirmek için mahkemeye ara verdi.

BULDAN VATAN'A DEĞERLENDİRDİ

Duruşma salonundan çıkan Pervin Buldan VATAN gazetesine şu açıklamayı yaptı: "Onları muhattap almıyorum. Kendilerine yakışanı yapıyorlar. Onlardan ancak bu beklenir. Korkut Eken kendisine yakışanı yaptı.İçeride bir tiyatro oynanıyor.Adalet sağlanamadı.Ağar'ın hesap vermesi gerekiyor, sanıklar tutuklu yargılanmalı" dedi.

vatan gazetesi