ERZİNCAN

Erzincan Tüketici Mahkemesi, avukat Bahadır Pir'in ortağı bulunduğu sıvıyakıt istasyonuna mevrut elektrik faturasında yer düzlük 5 tür ödemenin yasadışı bulunduğu iddiasıyla açmış bulunduğu davada, bu bedellerin iadesi ile bundan ahir faturalardan çıkarılmasına değişmeyen verdi.

Erzincan Barosu'na mukayyet avukatlardan Bahadır Pir'in, ortağı bulunduğu sıvıyakıt istasyonuna gerçekleşme edilen elektrik faturasında, 'dağıtım', 'iletim', 'kayıp', 'PSH sayaç' ve 'PHS' bedeli ismi altındaki kalemlerin gayrikanuni bulunduğu iddiasıyla Erzincan Tüketici Mahkemesi'ne açmış bulunduğu sorun sonuçlandı.

Mahkeme, 10 Mart tarihinde sonuçlandırdığı davada, bahis konusu bedellerin yasalı dayanağı olmadığına değişmeyen vererek, davaya husus faturadaki aralık bedellerinin iadesine ve bundan ahir faturalarda bu kalemlerin çıkarılmasına hükmetti.

'Tüm son kullanıcıların faydalanacağı müşterek değişmeyen oldu'

Pir, murafaa sonucuna bağlı AA muhabirine icra ettiği açıklamada, mahkemenin kestirmece 1 sene devam eden muhakeme sonucunda, mukteza tetkikat ve uzman raporları alınarak, iddiaya husus bulunan ifa kalemlerini gayrikanuni bularak iadesine ve bundan ahir faturalarda toprak almamasına değişmeyen verdiğini kaydetti.

Pir, 'Tüketici mahkemesinin verdiği bu karar, hepsi son kullanıcıların faydalanacağı müşterek değişmeyen oldu. Bu kararın, vatandaşlara kez foto olabileceği ve gayrı davalar düşüncesince denk olabileceği düşüncesindeyiz' halinde konuştu.

Muhabir: Barış Yalçınkaya

Kaynak: AA