İstanbul- Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 23 tutuklu sanık katıldı.

Duruşmada, 5 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

Bugün sanık avukatlarının tahliye taleplerinin mahkemeye bildirmesi ve kararın akşam saatlerinde verilmesi bekleniyor. Tahliye beklentisi içinde olan Fenerbahçeli taraftarlar, Çağlayan Adliyesi önünde toplanmak için organize olmuş durumda.

"Hayırlı karar alabiliriz" dedi ama...

Nitekim Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin "Bize 4-5 saat zaman verirseniz, hayırlı karar alabiliz" demesi beklentileri artırdı.

Ancak Başkan Mehmet Ekinci daha önce ODA TV davasında yargılanan Doğan Yurdakul'la ilgili polemiğiyle dikkat çekmişti. Adli Tıp Kurumu Doğan Yurdakul'a anjiyo yapılmasına karar verirken Ekinci anjiyo olup olmamama kararını yetkisi olmamasına rağmen mahkemenin vereceğini söyleyip herkesi şaşkına çevirmişti.

Bu yüzden Başkan Ekinci'nin "hayırlı kararlar verebiliriz" açıklamasının ciddiye alınmaması gerektiği de kulislerde konuşuluyor
 

Tamer Yelkovan: "Emniyette darp edildim"

Duruşma, tutuklu sanık Fenerbahçe kulübü Muhasebe Müdürü Tamer Yelkovan'ın savunmasının alınmasıyla başladı.

"Şike yapmadım"
diyen Yelkovan,"Verilemeyecek hiçbir hesabım yok. Şike, teşvik, örgüt ve dolandırıcılık suçlarını kesinlikle kabul etmiyorum. Suçsuzum, tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Yelkovan "Fenerbahçe yönetimi adına işçi statüsünde çalışan birisiyim. Kulüp adına karar alma yetkim yoktur" dedi.

Büyük kulüplede paranın çok önemli olduğunu ifade eden Yelkovan, "3 ayda bir denetleme yapılır. Günlük 1.5 milyon TL paranın çeşitli şekilde akışı vardır. Günde en az 45 görüşme yaparım bunların yüzde 90'ı işlerle ilgilidir. Dinlenmeye başladığımda itibaren en az 4 bin görüşme yapar. Ben başkan ve yöneticiler dışında kimseyle görüşmedim" diye konuştu.

Bu arada Mahkeme Başkanı Ekinci ile Yelkovan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Mahkeme Başkanı, "Başkan şike yapacağız, para verir misin derse naparsın?" diye sordu. Yelkovan ise "Yönetim kurulundan karar çıkarsa veririm. Kararı çıkmayan parayı veremem" cevabını verdi. Bunun üzerine Başkan Ekinci gülerek "Şike'nin kararı mı olur" dedi. Yelkovan da kulüpten bir para çıkışı için yönetim kurulu kararının gerektiğini söyledi. Duruşmaya Yelkovan'ın avukatlarının savunmasıyla devam ediyor .

Tamer Yelkovan, emniyette darp edildiğini söyleyince, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Avukatınız var, neden şikayette bulunmadınız?" sorusunu yöneltti. Yelkovan "Bunlar ilk kez başıma gelen olaylar" diyerek yanıt verdi.

Savunmasını tamamlayan Fenerbahçe Muhasebe Müdürdü Tamer Yelkovan, suçlu olmadığını söyledi.

Yoğun önlem alındı

Bu arada, duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nın içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona, önceki günlerde olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona geçiş yapılan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.
 

Dün ne olmuştu?

Davanın dünkü duruşmasında, Aziz Yıldırım salı gününden yarım kalan savunmasını tamamlamış, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, Cemil Turan ve Mehmet Yenice de savunmalarını yapmışlardı.

Cumhuriyet