Özel yetkileri alınarak Sakarya’ya düz hakim olarak atanan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak’ın suç örgütü lideri ile ilişkisini, aynı adliyede görev yaptığı özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen’in deşifre ettiği ortaya çıktı.

Hrant Dink ve uyuşturucu baronlarının davalarına bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak şok bir kararname ile görevden alınmış ve Sakarya’ya düz hakim olarak atanmıştı. Canak, bu atamanın ardından emekliliğini isteyerek mesleği bırakmıştı.

Vatan gazetesinden Burak Bilge’nin haberine göre İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan bir soruşturmada, İstanbul’daki kokain piyasasını elinde tuttuğu iddia edilen suç örgütü lideri Mahmut Çelik ve adamları, polis tarafından takip ediliyordu. Birçok polis ve yargı mensubuyla ilişkili olduğu belirlenen Çelik, başka bir uyuşturucu davasında 5 yıl ceza almıştı.

Çelik’in cezanın infazı için kendisinin yerine bir başkasını cezaevine koyduğu ortaya çıktı. Polis bağlantılarını saptamaya çalıştığı Çelik’in, özel bir GSM hattına daha sahip olduğunu ve bu hatla sadece tek bir numara ile kısa mesajla iletişim kurulduğu tespit etti. Bu mesajlardan birsinde de karşıdaki numara Çelik’i görüşmek üzere Beşiktaş’taki adliyeye çağırıyordu.

SAVCI YAKALADI
Polis, durumu hemen Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen’e iletti. Gerekli bilgileri aldıktan sonra “Ben ilgilenirim” diyen savcı Seçen, polisin belirlediği tarih ve saatte adliye binasını izlemeye başladı. Belirlenen saatte adliye binasına gelen suç örgütü lideri Mahmut Demir, doğrudan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak’ın odasına gitti.

Ziyaret Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen trafından tutanak altına alındı. Büyük bir gizlilik içerisinde çalışan Seçen, soruşturma ile ilgili bilgileri toparladıktan sonra dosyayı Adalet Bakanlığı müfettişlerine iletti. Dosyayı inceleyen müfettişler konuyu HSYK’ya iletti, Canak Sakarya’ya gönderildi.

Radikal